Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Решите се СТРЕСА за само 1 МИНУТ: Притисните ОВУ тачку на ДЛАНУ (ВИДЕО)

Техника акупресуре може вам помоћи да се бро решите напетости.

1639152451_shutterstock_1188271540.jpg
Фото: Sutterstock
Oglas

Савремено доба доноси много стреса, који нажалост може утицати на здравље, али и квалитет живота. Уколико се не каналише како треба, стрес може бити "окидач" за разне болести.

Због тога је потребно знати како са стресом изаћи на крај.

Прочитајте још: Решите се бола за 5 МИНУТА: Који прст треба да масирате када вас заболи ГЛАВА, СТОМАК или ЛЕЂА

Захваљујући акупресури, или једноставним додирима и притисцима одређених тачака на телу, стрес може бити елиминисан у најкраћем временском року.

Докторка Шери Аут из Њујорка која се активно бави холистичком праксом истиче да у нашем телу постоје тачке чије стимулисање, односно притискање прстима, могу имати утицај на нервни систем и на одбрану од стреса.

"Стимулација акупунктурне тачке шаље поруку мозгу која мења хемију мозга и говори телу да реагује како би се постигао жељени резултат. Тачка акупресуре која је повезана са реаговањем на стрес може покренути мозак да снизи нивое кортизола, људског хормона стреса, док повећава нивое допамина и серотонина, наших хормона среће" - објашњава докторка.

Једна од таквих тачака налази се на ручном зглобу, прецизније на унутрашњој страни подлактице између две тетиве, неколико центиметара изнад ручног зглоба.

Када пронађете ту тачку, потребно је да је притиснете палцем и дубоко удахните. Померајте палац кружним покретима око десет пута, као што је приказано у видеу испод.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas