Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Стрес, сува уста, отежано дисање: Који су све СИМПТОМИ УМОРА, и како да му станете на крај?

Исцрпљеност и умор могу довести до озбиљнијих здравствених проблема.

1644489095_e878e1fd53b11368e354007a9215b2c9eacba2c3.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ако сваког јутра тешко устајете из кревета и без обзира на спавање осећате умор, то је знак да сте исцрпљени и да и требало нешто да промените у својој дневној, али и ноћној рутини.

Ово су најчешћи симптоми хроничног умора, које уз мало труда можете да регулишете.

Прочитајте још: Уколико сте често уморни и подложни разним инфекцијама, вероватно вам недостаје ОВАЈ МИНЕРАЛ

Стрес

Стрес због посла и свакодневних активности уобичајен је осећај који сви периодично доживљавамо. Али ако стално осећате напетост, што доводи до нервних сломова и менталне и физичке исцрпљености - можда су то знаци прекомерног рада.

Дајте себи барем један дан да се одморите, проведите време са вољенима или пак сами са собом, уживајући у кућним спа третманима, и покушајте да ових дана не размишљате о проблемима.

Слаткиши

Преједање је чест проблем са којим се многи суочавају када су под стресом. Ако почнете да „решавате проблеме“ коцкицама чоколаде и другим слаткишима или само нездравим грицкалицама, можда ваше тело покушава да се избори са прекомерним умором.

Готово је немогуће одрећи се слаткиша у таквим тренуцима јер шећер барем привремено даје мозгу пријатне сензације, захваљујући „хормону среће“.

Међутим, неко време након конзумирања слаткиша осетићете се још уморнијим - па покушајте да се постепено решите шећера у исхрани.

Квалитет сна

Ако вам је потребно пуно времена како бисте се успавали или обрнуто - спавате веома дуго, али не можете да се наспавате довољно, онда је вашем телу дефинитивно потребан одмор.

Покушајте себи да приуштите викенд или краћи бег од свакодневних обавеза. Промена активности, попут плеса или скијања, такође може бити одличан начин за опуштање.

Лош имунитет

Прекомерни рад директно доводи до исцрпљивања тела, што наравно утиче на његове заштитне функције. Имунитет је стално лош, а последица тога је често разбољевање. Поред тога, овакво стање може се повезати са психосоматиком.

Тело тада захтева да се одморите и разболи се - да бисте барем стекли снагу. Договорите састанак са својим лекаром да вам препише витамине и покушајте да их пијете редовно. Често недостатак витамина може проузроковати прекомерни рад, посебно зими.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas