· · Коментари: 0

Ствари које никако не треба радити НАКОН оброка: Откопчавање панталона може бити ризично

Обратите пажњу јер већина практикује ове ствари

1650877471_farhad-ibrahimzade-qgGc_1a6xGc-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Свако од нас има одређене "ритуале" након јела. Поједини воле да запале цигарету, док други практикују конзумирање воде одмах након оброка. Али, многе навике које смо усвојили изузетно су ризичне по наше здравље или неповољно утичу на организам. 

1. Цигарете

Конзумација цигара јесте свакако једна од лошијих навика. Многе студије дошле су до закључка да пушење цигарета може да угрози ваше зравље.

Али, уколико одмах посегнете за цигаром након оброка, правите огромну грешку. Наиме, пушење након што сте завршили са јелом, 10 пута повећава шансе да оболите од канцера.

Прочитајте још: Већина нас је склона заборављању, али постоје сигнали који указују да је време за УЗБУНУ: Обратите пажњу

2. Воће

Колико год здраво било, воће није препоручљиво јести након јела. Ако ипак ово радите, можете проузроковати надутост у стомаку. Многи препоручују да ове намирнице конзумирате сат времена пре оброка или након сат до два након доручка/ручка/вечере.

3. Чај

Испијање чаја више је карактеристучно за друге културе, него за нашу. Али, уколико практикујете ову навику, морате знати да није баш најздравија!

Разне биљке од које се праве чајеви садрже висок ниво киселине која доводи до тога да се протеини из хране коју једемо стврдњавају и самим тим знатно отежавају варење.

Прочитајте још: Ово су НАМИРНИЦЕ које можете јести кад год пожелите и нећете се угојити! (СПИСАК)

4. Вода

 Уколико узимате воду одмах након оброка правите велику грешку. Они који истичу штетност навике испијања воде током и одмах након јела сматрају да се тако  разређује киселина у желуцу, која је потребна за неометано варење хране и апсорпцију хранљивих материја. Ако баш морате да попијете водом током јела, потрудите се узмете количински што мање - препоручује се гутљај само.

5. Откопчавање каиша/панталона

Свима се десило да након обилног оброка попусте каиш или откопчају панталоне. Али, ова навика може довести  до увртања црева и зачепљења које може проуроковати друге озбиљне здравствене проблеме.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.