Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Свакодневне навике које уништавају вид

Неке навике могу озбиљно да нам оштете вид

1605892608_umor.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Поједине навике имају штетно дејство за наше очи. Уколико сте љубитељ модерне технологије, било би пожељно да их промените.

Прочитајте још: Домаћи састојци уз помоћ којих ћете се решити ЛОШЕГ ЗАДАХА, добри су и за прехладу! (РЕЦЕПТ)

 

Гледање филмова на лаптопу или таблету

Гледање филмова, серија или дуго читање с лаптопа или таблета је врло штетно за ваш вид. Близина екрана, штетно утиче на очи због чега често може доћи до главобоље. Пожељно је направити паузу неколико минута или гледати у даљину.



Читање током вожње

Фото: деспоситос

Дуга вожња може бити поприлично досадна, али уместо читања пронађите неку другу занимацију за очи. Наиме, током читања у вожњи ваше су очи константно у покрету па се труде да ухвате фокус. С обзиром на то да се ваше руке због вожње стално померају, око се значајно умара и оптерећује двоструко више него код обичног читања због чега можете осетити главобољу и замућен вид.

Премало трептања пред компјутером

Колико вам се пута догодило да сте се током кориштења интернета, читања, играња игрице или писања на рачунару загледали у екран и једноставно заборавили да трепћете.

Премало трептања исушује око и изазива иритације попут пецкања и свраба. Ако након коришћења компијутера често осећате споменуте симптоме набавите капи које штите и влаже око.

Прочитајте још: Шта је БАЛИСТИЧКО ИСТЕЗАЊЕ и зашто је важно пре тренинга?

Премало сна 

Познато је како премало сна може да узрокује тамне подочњаке, али ова врло лоша навика штети и вашим очима. Током ноћи очи се регенеришу и одмарају. Прекратак сан тако оку не дозвољава да се "одмори" па може узроковати сувоћу ока и пуцање капилара у оку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas