Oglas
· · Komentari: 0

Uz podršku NIS-a udvostručeni kapaciteti za proces vantelesne oplodnje na Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“

U OKVIRU društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS je pružila podršku Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ opremanjem embriološke laboratorije savremenim aparatima vrednim više od 11,6 miliona dinara, koji će doprineti povećanju kapaciteta ove ustanove za sprovođenje postupaka vantelesne oplodnje.

1687421923_365580_foto-nis-1_f-naslovna-IVF.jpg
Photo: Promo
Oglas

„Oprema koju smo dobili ima veliki značaj jer će pomoći da se udvostruči rad centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju i u isto vreme će omogućiti mladim embriolozima da više rade, da brže steknu iskustvo i budu veći profesionalci u svom poslu“, istakao je prof. dr Željko Miković, direktor klinike, dok je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, pozvao da se što više kompanija pridruži sličnim akcijama.

„Uvek je dobra prilika da kompanije podele svoj uspeh sa zajednicama u kojima posluju. Donacije poput današnje za nas su privilegija i mogu reći da je ispred nas još mnogo projekata u lokalnim zajednicama širom Srbije“, rekao je Smirnov.

Projekat je realizovan u okviru šire kampanje pod nazivom „Da se nove nade rode“ koju je kompanija NIS sprovela u toku protekle godine i koja je imala za cilj očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja i podršku povećanju nataliteta. U prethodnoj godini samo na teritoriji Beograda uloženo je više od 20 miliona dinara za realizaciju pet projekata usmerenih u unapređenje rada ustanova koje se bave reproduktivnim zdravljem. Pored GAK „Narodni front“, na teritoriji Grada Beograda podržane su još četiri zdravstvene ustanove: Kliničko-bolnički centar „Zemun“, Kliničko-bolnički centar „Zvezdara“, Institut za neonatologiju, kao i Dom zdravlja „Voždovac“.

GAK „Narodni front“ je visoko specijalizovana zdravstvena ustanova tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, koja pruža savremene visoko kvalitetne dijagnostičko-terapijske usluge pacijentima u oblasti ginekologije, akušerstva i neonatologije. Klinika raspolaže embriološkom laboratorijom za pripremu uzoraka za biomedicinsku oplodnju, kao i opremom za zamrzavanje i odmrzavanje polnih ćelija i embriona. U njoj se svake godine obavi oko 500 procedura vantelesne oplodnje, a nabavkom nove opreme omogućeno je da se taj broj poveća na 1.000, što je od izuzetnog značaja za sve one koji se bore za potomstvo.

Dodatna informacija:

Kompanija NIS sprovodi program „Zajednici zajedno“ od 2009. godine. Od tada je realizovano više od 1.000 društveno odgovornih projekata u lokalnim zajednicama širom Srbije, ukupne vrednosti od gotovo 1,6 milijardi dinara. Ove godine će NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova. Reč je ujedno i o najvećem godišnjem iznosu sredstava koje će NIS izdvojiti za podršku lokalnim zajednicama u okviru programa „Zajednici zajedno“ od njegovog osnivanja. Na ovaj način kompanija NIS želi da obeleži 15 godina postojanja ovog najvećeg korporativnog društveno odgovornog programa u našoj zemlji. Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ .

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas