· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Заборавите кафу, барем викендом! Започните ДАН ЧАЈЕМ и трајно ојачајте имунитет

Уместо кафе, сваког јутра определите се за један од два магична чаја којим ћете удахнути енергију сваком новом дану и уједно ојачати свој имунитет.

1604099606_caj.jpg
Фото: Pixabay

Кафа за добро јутро није увек идеално решење, посебно уколико практикујете њено конзумирање пре првог оброка. Уместо кафе, народна медицина препоручује два чаја која ће вам удахнути енергију која вам је потребна за цео дан.

Осим тога, припремиће ваш организам за борбу са вирусима и бактеријама, који нам прете током надолазећих зимских дана.

Прочитајте још: Како да ваш ПОДБРАДАК нестане: Ове једноставне ВЕЖБЕ ће вам помоћи

Чај од ђумбира

Ђумбир је идеалан чувар и борац против јаке прехладе и температуре која је прати. Користан је и у превенцији различитих врста тумора. Утиче на нервни систем ако се пију веће количине, па зато будите умерени. 

Прочитајте још: Трчите! Овај вид рекреације ВРАЋА МЕНТАЛНУ СНАГУ

Фото: Магазин Новости

За припрему чаја потребно је да пустите воду да прокључа. У кључалу воду додајте кашику корена ђумбира, два каранфилића, мало коре цимета и рендане поморанџине коре. Тако припремљен напитак оставите да одстоји 15 минута, процедите и уживајте у њему. По жељи, чај можете засладити медом.

Прочитајте још: НИЈЕ теретана: Најефикасније се МРШАВИ овим активностима 

Зелени чај

Богат је антиоксидансима, због чега га доста људи уноси свакодневно. Садржи и аминокиселине, које јачају имунитет, помажу нам да се изборимо са инфекцијама и повећавају количину ћелија које су прве линије одбране од болести.Уколико нисте љубитељ укуса зеленог чаја, додајте менту или сок од лимуна у своју шољу зеленог чаја.

Прочитајте још: Пребродите то и БАЦИТЕ ИХ! Четири одевна комада која ИМАЈУ РОК ТРАЈАЊА

Приликом припреме зеленог чаја, температура воде не би требало да прелази више од 90 степени. Осим тога, битно је да листови зеленог чаја не буду у води за време грејања воде, а за једу чашу напитка довољна је једна кашичица суве биљке коју сипате у чашу или цедиљку. Преко тога налијте врелу воду и оставите да пусти арому. На сваких пола минута мешајте и пробајте како бисте проверили да ли вам укус одговара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.