· · Коментари: 0

Знамо да је доручак важан, али како ПРЕСКАКАЊЕ РУЧКА делује на наше тело?

Често се говори о томе да није добро да прескачемо доручак, али шта се дешава када прескочимо ручак?

1659357515_friends-g528e302fc_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Радни дани могу да буду поприлично ужурбани, толико да заборавимо да ручамо. Ипак, нутриционисти упозоравају да је то велика грешка. Доручак се често назива најважнијим оброком у дану, али је и ручак подједнако важан.

Прескакање било ког оброка отежава испуњавање дневних нутритивних потреба. Без обзира на то колико сте заузети, редовни ручак, па и на поску даје нам енергију и нуди ментални одмор и време за освежење.

Прочитајте још: Туширање хладном или топлом водом током летњих врућина? Ево шта више помаже

- Увек желим да знам о интервалима исхране уопште. Да ли прескачете ручак јер вам је распоред презаузет и немате времена за јело? Да ли покушавате да смањите калорије? Да ли је то зато што ваши сарадници не праве паузу за ручак? Не можемо занемарити потребу тела за исхраном. Ово су сва важна питања у помагању да се развије другачија навика која ће боље служити вашем телу - каже Линда Анегава, сертификовани лекар интерне медицине и медицине гојазности, пише Хуффпост.

Како прескакање ручка утиче на тело?

Прескакање ручка с времена на време није страшно, али ако нам то постане навика, тело се прилагођава мањем уносу калорија, а то може да буде штетно за ваше здравље. Ово би могло да доведе до смањеног метаболизма током времена и повећаног ризика од недостатака хранљивих материја. То би могло да појачу жудњу и наведе вас да увече конзумирате више калорија.

Ако не једете довољно током дана, то може узроковати пад нивоа енергије, што може утицати на ваше расположење, продуктивност и концентрацију. Истраживања показују да ограничавање исхране може да повећа раздражљивост и нерасположење, смањи мотивацију и потенцијално доведе до анксиозности и депресије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.