Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДРУГИ ЧОВЕК

Ако се члан породице понаша ЧУДНО у последње време, ОВИХ пет знакова могу да укажу на АЛЦХАЈМЕР

Да ли имате мајку, тетку, ујака или оца који редовно ставља своје кључеве на врло необична места?

1635149382_pjimage--1-.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Да ли вас редовно зове члан породице са врло једноставним питањем? То се, наравно, може догодити, али када се такве ствари често догађају, могуће је да пате од неке врсте деменције. Ових пет знакова могу указивати на Алцхајмерову болест.

Прочитајте још: Шта се дешава ако сваки дан једете КИСЕЛЕ КРАСТАВЦЕ и пијете њихов сок? Предности су многобројне!

1. Потешкоће у учењу нових ствари

Чини се да је за неке људе немогуће да науче да користе нове телефоне или друге уређаје. Да ли приметите да члан породице има потешкоћа да научи нове ствари? Ако забораве недавно научене ствари, то може указивати на рану фазу Алцхајмерове болести.

2. Грешке у важним стварима

Узимање лекова, плаћање рачуна или спремање јела: одједном више није тако лако. Да ли примећујете да члан породице има проблема са свакодневним активностима? Онда то могу бити рани знаци Алцхајмерове болести.

Фото: Пиксабеј

3. Остављају ствари на чудна места

Ако имате члана породице који често губи своје ствари, то може указивати на Алцхајмерову болест. Сви се понекад збунимо и случајно ставимо кључеве у фрижидер или телефон на чудно место. То се може догодити и обично није проблем. Међутим, ако се то дешава пречесто, можда нешто није у реду.

4. Проблеми са језиком

Један од најважнијих знакова Алцхајмерове болести су језички проблеми. То подразумева ствари као што су понављање питања, заборављање речи и изговора и стављање реченица ван реда. Нетачно именовање објеката такође може бити део овога. На пример, особа помиње „столицу“ док показује на кауч.

5. Заборављање имена

Повремено заборављање имена како старимо је сасвим нормално. Али да ли се члан породице више уопште не сећа нечијег имена? Или више не препознаје одређене чланове породице? Онда је ово јасан знак Алцхајмерове болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas