Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

КАВИЈАР: Скупа, али и лековита намирница која је ОДЛИЧНА за потенцију!

Кавијар враћа женама младост и лепоту, а мушкарцима – сексуалну моћ.

1623843200_a-sandwich-2405450_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Кавијар је дефинитивно један од најпрепознатљивијих симбола Русије, али, не воле га Руси само због пикантног укуса него и због многобројних лековитих својстава.

Од давнина се у Русији кавијар сматрао најскупљим деликатесом. Само су богати људи могли приуштити ове јестиве “дијаманте”.

Прочитајте још: Стижу КАЈСИЈЕ: Поједите само ДВЕ воћке дневно, и учинићете ЧУДО за свој организам

Црни и црвени кавијар красио је трпезе царева и јео се са палачинкама, краставцима и егзотичним остригама.

Благодети кавијара

Мушкарци воле кавијар зато што он има благотворно дејство на репродуктивни систем и потенцију, док жене праве од овог деликатеса маске за подмлађивање и лепоту коже. 

Готово 30% кавијара састоји се од лако сварљивих протеина. Организам човека апсорбује ове протеине много лакше него беланчевине из меса, без икаквог оптерећења бубрега.

Прочитајте још: ПЕТ разлога због којих треба ЈЕСТИ РОТКВИЦЕ, посебно ако су ЉУТЕ

Кавијар је извор јода који је одговоран за превенцију болести штитне жлезде.

Богат је полинезасићеним масним киселинама које спречавају болести кардиоваскуларног система и јетре.

фото: Пиксабеј

Кавијар и витамини

У саставу кавијара налази се богат спектар минералних елемената и витамина.

Кавијар је извор витамина А који помаже организму да уклони токсине, јача крвне судове и побољшава вид. Садржи и пуно витамина Д који учествује у формирању и јачању костију.

У кавијару се налази и витамин Е који се назива полним хормоном зато што нормализује метаболизам у полним жлездама, подмлађује ћелије и уклања токсине из масног ткива.

Прочитајте још: БОРОВНИЦА: МАЛО, али МОЋНО ВОЋЕ које има минималан број КАЛОРИЈА

Многобројни минерали улазе у састав кавијара (натријум, калцијум, цинк, гвожђе, сумпор, фосфор,...) Захваљујући њиховом дејству, “рибља јаја” спречавају развој атеросклерозе, подржавају имуни систем, јачају кости, косу и нокте, благотворно делују на циркулацију крви и снижавају притисак.

У кавијару има пуно лецитина, који је користан за нервни систем и мождану активност.

Како да направите напитак од кавијара за потенцију, прочитајте овде.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas