· · Коментари: 0
САВЕТ

Због чега припадници трећег доба треба да вежбају ЈОГУ

Јога је идеална и за мушкарце и за жене.

1628687987_woman-2662237_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Иако многи верују да је јога активност за жене, то је предрасуда. Ако сте мушкарац и не практикујете овај вид рекреације који јача и дух и тело, много пропуштате.

Навешћемо неколико кључних разлога зашто би и јачи пол требало да упражњава јогу, као што то раде жене.

Прочитајте још: Испробајте ове 4 ЈОГА позе за лечење артритиса

Јога опушта мишиће

Уколико се бавите другим активнијим спортом попут трчања или сте адреналински зависник, без обзира на године, јога ће вам помоћи да постанете још бољи у томе.

Она оснажује и опушта мишиће, обнавља зглобове и помаже у рехабилитацији тела после напорног тренинга.

Јога побољшава равнотежу

Овај вид рекреације доприноси и бољој равнотежи. Утиче на снагу, флексибилност и покретљивост, а то су три најважнија атрибута за баланс тела. Ниједна друга физичка дисциплина то не може да пружи.

Јога лечи артритис

Артритис се сматра хроничним инфламаторним поремећајем који најјчешће погађа руке и стопала. Ово стање утиче на слузницу ваших зглобова, узрокујући болно отицање које може довести до ерозије костију и деформације зглобова, а јога вам поже помоћи да се са њим изборите на прави начин.

А на који начин јога буди боље од шољице кафе, прочитајте овде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.