Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Решење за највећи ЖЕНСКИ ХОРОР: На ова 4 начина можете скинути погрешну боју са ваше косе

Употреба неких природних производа може помоћи у постепеном уклањању боје са косе. Нажалост, то се не може учинити одмах...

1665091674_woman-g533afb40d_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Када се особи не свиђа како јој коса изгледа након фарбања, потребно је пронаћи начин да испере боју са косе, а да јој не оштетите. Фарбање косе може направити велику разлику у вашем изгледу. Стога је потребно добро размислити пре него што се одлучите на ово. Импулсивност у овом случају може вас изиграти и натерати да пожалите због онога што сте урадили.

Прочитајте још: Три ствари које многи заборављају приликом коришћења ЧЕТКИЦА ЗА ШМИНКУ: Због њих имамо више штете него користе

Постоје неки кућни препарати који вам могу помоћи да исперете боју и мало посветлите косу. Међутим, имајте на уму да ефекат може варирати у зависности од тона боје, квалитета боје и других фактора.

Имајте на уму да ови производи не делују одмах и морате бити веома пажљиви када их користите, јер неки састојци могу бити превише оштри за фину косу. С друге стране, иако се сматрају безбедним, препоручује се да се изврши мали тест пре наношења на косу.

1. Маска за уклањање боје

Ова маска са јабуковим сирћетом ће вам помоћи да постепено уклоните преосталу боју са косе. Сирће делује као природни регенератор и "разбистривач".Међутим, имајте на уму да ову методу не би требало да користе власници танке, ломљиве косе или осетљиве коже главе.

Прочитајте још: Спречите ломљење, испуцале и оштећене власи: Уз помоћ ових пет савета коса ће вам изгледати лепше и здравије

Састојци:

  • 4 кашике јабуковог сирћета 
  • Топла вода (потребна количина)
  • Пластична чинија
  • Туш капа

Сипајте јабуково сирће и воду у посуду. Добро промешати. Нанесите смешу на косу. Урадите лагану масажу главе неколико минута. Ставите капу за туширање и сачекајте неколико минута. Исперите косу са пуно топле воде.

Ако је боја боје веома тамна, поступак можете поновити највише три пута недељно. Количина производа се може повећати у зависности од волумена и дужине косе.

2. Шампон

Оперите боју косе шампоном. Шампон против перути обично садржи активни састојак селен сулфид. Ова супстанца, у комбинацији са натријум бикарбонатом, помаже да се испере боја са косе.

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

Међутим, још једном треба подсетити да је ово постепен процес, резултат неће бити приметан одмах. Користите овај лек два пута недељно док не приметите промену. Ако имате ломљиву косу, његова употреба се не препоручује.

Састојци:

  • 2 кашике соде бикарбоне 
  • стаклена посуда
  • шампон

Помешајте шампон и соду бикарбону у стакленој посуди док не постане глатко. Нанесите на косу као обичан шампон. Добро размажите, умасирајте и оставите неколико минута. Исперите са доста воде.

3. Лимунов сок

Маска од овсеног млека са лимуном ће помоћи у осветљавању косе након бојења. Међутим, ова мешавина може да осуши косу. Примењујте овај лек највише пет минута. Ако приметите нежељену реакцију, прекините употребу.

Састојци:

  • 5 капи лимуновог сока
  • Топло овсено млеко

Помешајте састојке. Нанесите на косу и оставите неколико минута. Исперите са доста топле воде.

4. Лимун са маслиновим уљем

Лимун може помоћи у уклањању боје са косе због своје киселости. Међутим, може оштетити и косу, па га треба користити штедљиво и увек уз производе који пружају дубоку хидратацију.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Састојци:

  • 4 капи лимуновог сока
  • Маслиново уље 

Помешајте два састојка у посуди. Оперите косу као и обично. Успените шампон, нанесите на косу и оставите 5 минута. Нанесите смешу преко шампона. Распоредите производ по коси кружним масажним покретима и оставите око 5 минута. Затим нанесите балзам на косу и оставите још 5 минута (опционо). На крају, исперите косу са пуно топле воде.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas