Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Септембар у знаку поласка у вртић и школу

За многе родитеље, предстојећи дани протичу у знаку припрема за вртић или у школу, а код оних који имају више деце, неретко је случај да су у току припреме и за једно и за друго.

1630337779_ranac.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

У зависности од узраста детета потребно је припремити неопходну опрему за школу или за вртић, а ту је и друго питање које можда и представља већу муку за добар део родитеља, а то је питање организације дана у складу са новонасталим обавезама. Од одабира школског ранца, до избора најбољих колица за превоз детета до вртића, у наставку текста можете пронаћи савете који ће вам олакшати припреме за први септембар.

Колица за бебе или трицикл? Шта одабрати за превоз детета у вртић?

Уколико се вртић у који сте уписали ваше дете налази у вашем крају, сигурно се питате који је најбољи начин за превоз детета до вртића. За децу јасленог узраста која још увек не могу дуже да ходају, а која опет нису тако мала да их можете носити целим путем, најбоља два средства за превоз која препоручују искусни родитељи јесу трицикл или кишобран колица. Данашњи трицикли су у тој мери напредовали на пољу дизајна да на тржишту можете пронаћи бројне 3 у 1 и 5 у 1 моделе који могу бити нарочито згодни. Ипак, многи родитељи и даље се држе добрих старих колица за бебе и за одлазак у вртић бирају оне моделе који су нешто лакши, попут кишобран колица и сличних модела. 
Савет: без обзира за коју опцију да се одлучите, препорука је да се пре поласка у вртић информишете да ли је дозвољено остављање возила у холу вртића јер је таква организација најзгоднија за родитеље јер не морају да довозе и одвозе колица или трицикл након што оставе дете. Ово је нарочито згодно јер многи родитељи након што оставе дете одлазе на посао. 

Школски ранчеви и пернице – како опремити школарце?

Без обзира да ли имате дете које ових дана полази у први разред или старијег школарца, пред нову школску годину требало би проверити да ли дете има сву потребну опрему за школу. Основне ставке су школски ранчеви и перница. Док перница може и да се похаба и да дете прерасте дезен, најбитније је да се у њој налази оно што ће детету бити неопходно – квалитетне оловке, гумице и остали прибор. Са друге стране, школски ранац мора бити у складу са узрастом детета како не би дошло до каснијих проблема са држањем и кичмом. Доказано је да ношење неадекватног ранца у комбинацији са великим теретом и седећим стилом живота у великој мери доприноси проблемима са кичмом попут сколиозе код данашње деце, а једна од основних ствари које родитељи могу учинити да то предупреде, поред промоције активоног стила живота, јесте да детету обезбеде одговарајући и квалитетан школски ранац, по могућству анатомског дизајна.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas