Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МАЈЧИНСТВО

Ствари које нам доказују да је МАЈЧИНА ЉУБАВ изнад свега!

Добијање нове животне улоге није лак, али мајке и поред свих проблема са којима се суочавају после порођаја, децу стављају на прво место.

1605872215_Depositphotos_28890873_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Хормони после порођаја регулишу многе ствари, међу којима је и дојење. Ово су неке од ствари са којим се суочавају новопечене маме.

1. Млеко неће доћи увек када вам треба

Иако се чини да је то једна од најприроднијих ствари, многе жене не испуне своја очекивања када је у питању дојење. У стварности, можете да имате потешкоћа како би успоставиле цео процес. А недостатак млека није једини проблем на који можете налетети - постоје и стања попут маститиса која вам могу сметати.

Прочитајтеј још: Родитељи, олакшајте себи живот: Ово су МАНИРИ које ваше дете мора научити

Маститис је бактеријска упала дојке, коју најчешће изазива зачепљени млечни канал и то је један од најчешћих разлога за бол у дојкама код дојиља

2. Брига о вашем изгледу постаће прошлост

Пре него што добијете децу, готово је немогуће замислити да вам дечија повраћка на одећи не би толико сметала. Када не можете чак ни да уживате у јутарњој кафи, а да вас одмах не узнемире, а да и не помињемо покушај планирања важнијих задатака које треба обавити, последња ствар на којој ћете желети да потрошите своје драгоцено време биће припремање. Али не брините - ово ће се вратити у нормалу чим се дете мало одрасте.

Фото: Депозит

3. Имаћете проблема да детету кажете "не", онда кад други кажу "да"

Припремите се да ћете, свидело вам се то или не, бити најстрожа особа у животу детета. Док ће им остали допуштати свакакве угодности, ви сте ту да успоставите ауторитет, иако ће вас ваше блиске особе из окружења подсећати како други својој деци те исте ствари допуштају.

Прочитајте још: Шта о свету ТИНЕЈЏЕР мора да зна: Родитељи обратите пажњу

На вама је потпуна одговорност да то контролишете, јер, како кажу стручњаци: - Ви ћете деци да учинити медвеђу услугу ако их пустите у свет мислећи да се све врти око њих.

4. Добијећете мишљења од других, чак и онда када им не тражите

Брзо ћете да схватите да вас ово излуђује. Сви: маме, рођаци, пријатељи, али и незнанци неће пропустити прилику да вас посаветују о нечему. Савете можете добијати о: начину облачења, како да храните дете, купању...о апсолутно свему! Ово вас може нервирати, јер, ко познаје боље ваше дете осим вас самих!

5. Вршићете велики притисак на себе

Кривица маме је нешто врло стварно и то схватате чим дође дете. Желите да будете савршени у свакој ситници, а ако нешто не буде ишло тако глатко као што сте планирали, заиста може да изазове депресију. Међутим, биће добрих и лоших дана, па би било боље да не клонете, већ да уживате у сваком тренутку.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Како ублажити ГРЧЕВЕ код ТРУДНИЦА? Примените ове једноставне савете!

6. Ваш брак ће претрпети промене

Понекад ћете бити љуборни на супруга што је добро спавао, а ви морате да се будите по неколико пута у току ноћи да бисте нахранили бебу. Међутим, када видите како се ваш супруг нежно и са пуно љубави односи према детету, то ће вам омекшати срце и заборавићете на нервозу.

Родитељство ће продубити однос између супружника!

Прочитајте још: Развод није лак: Најчешће ГРЕШКЕ родитеља након развода

Потпуно је нови ниво односа када морате заједно да одгајате мало биће, и то ће ваш брак учинити много јачим и продубиће ваш однос!

7. Не уздајте се увек у пелене

У данашње доба је то веома једноставно - само требе да ставите пелену, и не морате да бринете о свакодневном прању платнених пелена, као што су то радиле наше баке. Међутим, можда ћете се изненадити, а и намучити, док откријете која врста пелени је идеална за вашу бебу. Пре тога, будите спремне да искусите ново разочарење када их обучете у најлепшу одећу и видите да су се убрзо унередили.

Прочитајте још: Како да постигнете све: Супер савети за ЗАПОСЛЕНЕ МАМЕ

8. Ваша беба никада неће престати да вас изненађује

Деца могу да буду непредвидива у било које доба: једног дана неће јести и спавати и плакаће изнова и изнова, а сутрадан ће бити најмирнији анђели икада. Одрастајући, биваће све креативнији: можете да их оставите у једном сигурном положају и док се вратите они ће бити у тотално другом - преврнути на ивицу кревета.

Међутим, са децом је увек забавно и треба користити сваки тренутак док су мали јер су тада најзабавнији!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas