Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ново

Пет биљака главни тренд у ентеријеру за 2022. годину: Да ли ћете неку додати и својој кући?

Верује се да ће ентеријери током следеће године обиловати биљкама. Нови јапанди стил уређења се пење високо на лествицу ентеријера, а он каже - биљке.

1639142841_shutterstock_1767258785.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Биљке за 2022. годину

Неколико занимљивих биљака се посебно издвојило за ентерије 2022. године:

Хоја

Хоја је позната као воштана биљка јер њени цветови и листови изгледају као да су настали од воска.  Пореклом је са далеког истока, из Кине, Малезије, Индије, Индонезије. Хоја је вишегодишња, зимзелена биљка, цветови су обично зелени, наранџасти, ружичасти, црвени и бели.

Ова биљка се гаји у затвореном простору, а користи се за израду парфема, лосиона, пудера и других козметичких препарата јер поседује невероватан мирис. Када је у питању њихова брига, воле јарко индиректно светло, па их поставите негде где могу да добију јутарње сунце. Дозволите да се њихова земља осуши између заливања и ваша биљка ће бити срећна.

Фото: Схуттерстоцк

Прочитајте још: Ове биљке повећавају КИСЕОНИК У СПАВАЋОЈ СОБИ: Избаците токсине

Сингонијум

Сингонијум је веома отпорна вишегодишња пузавица, сродна филадендронима. Ове биљке брзо расту, једноставне су за негу и налазе се у многим бојама. Више воле јако светло, али могу да толеришу и слабије осветљење, пише Тхе Спруце.

Фото: Схуттерстоцк

Филантус мирабилис

Ова биљка је пореклом са Тајладна и постаје све популарнија. Јединствена је због своје луковичасте стабљике. Поставите је недге са добро светлошћу.

Фото: Схуттерстоцк

Бегонија клоростикта

Бегоније су посебне биљке, интересантних листова и светова. Ова врста воли влагу, па се из тог разлога често налазе у тераријумима. Потребна им је јака, индиректна светлост и воле да се осуше између заливања.

Прочитајте још: 2 начина како да натерате ОРХИДЕЈУ која се "улењила" да ПОНОВО ПРОЦВЕТА (РЕЦЕПТ)

Филодендрон миканс

Прошле године продаја филодендрона је порасла због повећане популарности необичнијих собних биљака. Популарни се веома лако гаје. Морају да буду засађени у добро дренираном земљишту које се може осушити између заливања и преферирају јарко, индиректно светло, иако ће остати живе при слабијем осветљењу. Ставрају прелепе лозе, па ће сваку полицу у кући учинити посебном.

Фото: Схуттерстоцк

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas