· · Коментари: 0

9 ОБЕЋАЊА КОЈЕ СЕБИ МОРАТЕ ДА ДАТЕ И ИСПУНИТЕ У 2023: Промениће вам живот, а прошлост оставити тамо где и припада

Промена почиње од вас!

1673767093_shutterstock_1922207963-sreca-naslovna.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Нова година је нови почетак, па хајде да себи обећамо на почетку 2023. следећих 9 важних ствари:

1. Обећајте да нећете дозволити да ваша прошлост одреди вашу садашњост и будућност. Прошлост се не може променити или вратити, престаните да је живите. Оставите прошлост тамо где јој је место.
2. Обећајте себи да ћете преузети пуну одговорност за свој живот. Немојте живети у сну да ће неко доћи и решити све проблеме уместо вас. Квалитет вашег живота зависи само од вас.
3. Обећајте да ћете послушати своје жеље. Не стављајте своје жеље и потребе на крај листе. Љубав је повезана са жртвом и бригом према људима које волимо, али то не значи да у потпуности треба да заборавимо на себе.

Прочитајте још: Да ли је боље радити МЕДИТАЦИЈУ ујутру или увече: Ево како вам она може унапредити живот
 

4. Обећајте да нећете одбити могућности које вам живот пружа. Немојте рећи "не" без размишљања, пробајте, искористите шансу!
5. Обећајте да нећете тежити да остварите туђи сан. Слушајте себе, јесте ли сигурни да идете баш ка свом сну? Да ли је то управо оно што желите? Или можда ваша породица ово жели од вас, на пример?!
6. Обећајте да ћете раскинути са људима који вас изнова повређују и саботирају. То могу бити нездрави љубавни однос или токсични "пријатељ". Престаните да толеришете непримерено понашање према себи.
7. Обећајте да нећете дозволити да неуспеси или грешке утичу на то како се осећате према себи. Сви греше, и то је у реду. Немојте кривити и грдити себе за сваку грешку. Научите да третирате неуспехе као животне лекције, из којих можете учити.
8. Обећајте себи да ћете изаћи из своје зоне комфора. У зони комфора је добро, али тамо нема развоја. Да, биће застрашујуће и необично, али да бисте постигли изванредне резултате, морате размишљати шире.

Прочитајте још: ШТА ПОСЛЕ ПРАЗНИКА? Често се дешава да нас сустигне летаргија и туга из ''чиста мира'': Зашто је то тако?
 

9. Обећајте да ћете више времена посветити бризи о свом менталномздрављу и самоусавршавању. Нема потребе да постанете "савршени" или да тежите да будете "бољи од неког другог". Сваки дан треба да се трудите да будете бољи од себе јуче.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.