Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сократова порука НЕСРЕЋНИМ ЖЕНАМА: Погледајте шта је СТАРОГРЧКИ МУДРАЦ говорио о срећи

Свако може да пронађе срећу уколико се према животу постави на прави начин

1669984388_Foto-Shutterstock-Vikipedia.jpg
Фото: Схуттерсток, Википедија
Oglas

Кажу да је добро увек тамо где тренутно нисмо, а да је увек лоше тамо где се сада налазимо.

Директорка једне маркетиншке агенције има завршена два факултета и плату толику да сваки месец може да купи нови стан. Она живи на луксузној локацији, вози најбоља кола и три пута годишње одлази у најбоља одмаралишта на свету.

Прочитајте још: Реченица коју МУШКАРЦИ не подносе: Када је чују одмах ПОМИСЛЕ на најгори сценарио

Међутим, она јавно признаје да је несрећна. Нема мужа, нема децу, а онај којег је чекала - оженио се прошле године.

"Да сам само мало глупља, била бих срећна. Не бих размишљала о ситницама, удала бих се за првог који наиђе, родила бих троје деце, једно за другим. Сваки дан бих само размишљала о томе којем су зубићи изникли, и када треба да их пресвучем и нахраним," вајкала се она.

"Тако хоћеш да живиш?"

"Да, као сви остали. Као оне породице са рекламе што седе за столом док им мајка спрема палачинке. Желим да будем та мајка," каже она несвесна чињенице да ти људи са рекламе желе да живе као она.

Једна жена није могла да роди дете. Годинама је живела са својом великом љубави из средње школе. Имали су новац па су након пет година безуспешног покушавања, отишли на вантелесну која се пролонгирала на још пет година.

Доктор јој је рекао да покуша са другим мушкарцем, јер "можда нису генетски одговарали" она и муж.

Оставила је мужа и у очајничкој жељи да роди себи дете, нашла је другог човек, па онда трећег и све тако. Напокон је након вишегодишњих покушаја родила дете са деформитетом.

У тишини спаваће собе, својој мајци је у поверењу рекла да то уопште није оно што је хтела. Била је несрећна.

Али шта је срећа?

Мудри Сократ је рекао:

"Обична логика каже: ако си несрећан - онда немаш срећу. Ако немаш срећу, онда је потражи.

Парадоксална логика каже: ако тражиш срећу, онда ћеш је изгубити.

Зато је најбоље само седети и схватити да је срећа то што имаш."

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas