· · Komentari: 0
ŠMINKA

Nanosite li ispravno BRONZER? Ovo su ZLATNA PRAVILA koja morate znati

Zlatno pravilo je da bronzer ne sme biti više od jedne ili dve nijanse tamniji od vaše prirodne boje kože.

1599222292_Depositphotos_38111303_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Kad god razmišljate o bronzerima, na umu sigurno imate onaj suncem okupani look koji želite postići njihovim korištenjem. Međutim, često završite s pogrešnom nijansom bronzera ili ga pogrešno nanosite, pa finalni look bude daleko od onoga što ste priželjkivali.

To nije razlog da odustanete od bronzera jer su oni najbolje rešenje za postizanje zdrave preplanule boje i sjaja, stoga vam donosimo par pametnih pravila s kojima ćete ovladati nanošenjem i odabirom bronzera.

Bronzer nije kontura!
Foto: Depozit

Zapamtite da bronzer nije kontura. Dok je kod konturisanja reč o oblikovanju i definisanju strukture lica, bronzer služi za dodavanje topline i sjaja licu. Drugim rečima, pažljivo s mestima na koje ćete ga staviti. Nanesite ga na vrh obraza, vrh nosa i iznad slepoočnice, a za potpuni učinak stavite malo bronzera i na vrat te ispod brade. Ne zaboravite na četkicu – koristite mekanu četkicu, pri čemu su za bronzer u kamenu, prahu i za kremaste formule najbolje koso sečene četkice.

Pročitajte još: Nanošenje PUDERA ČETKICOM ili SUNĐEROM: Kad šta koristiti?

Birajte bronzer s obzirom na vaš tip kože. Ako imate suvu kožu, posegnite za tečnim bronzerom, ali ako vam je koža masna, odaberite bronzer u kamenu ili prahu.

Dodatni savet – stavite puder i ostale podloge za lice koje inače koristite na čekanje. Tokom leta pokušajte pustiti da koža sjaji što je više moguće, jer ćete tako dobiti prirodan sjajni izgled pre nego što dodate malo bronzera za osunčani izgled. Prstima nanesite bronzer kako bi se što bolje stopio s kožom.

Pročitajte još: PRAJMER: Evo zašto ga treba uvesti u rutinu ŠMINKANJA

Foto: Depozit

Osim o teksturi, vodite računa i o boji bronzera. Zlatno pravilo je da bronzer ne sme biti više od jedne ili dve nijanse tamniji od vaše prirodne boje kože. Dok oni sa svetlijom kožom treba da traže pudere u boji breskve ili tople bež nijanse, tamnijoj koži najbolje pristaju ciglasti ili čokoladni tonovi. Ako imate žućkasti podton kože, bronzer sa zlatnim nijansama je najbolja opcija.

Manje je više!

Nemojte upasti u zamku i staviti previše bronzera. Slojevitost je rešenje svega – nanosite ga postepeno dok ne postignete željeni izgled. Za potpuni dojam, stavite malo highlightera za božanstveni bronzani izgled!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.