· · Komentari: 0
PRAZNICI

Koje je boje vaša NOVOGODIŠNJA JELKA? Evo kakvo raspoloženje unose BOJE UKRASNIH KUGLICA

Iako se često odlučujemo za ukrase prema dominantnoj boji životnog prostora, evo koje boje treba da budu vaše kuglice na jelci

1608505930_jelkica.png
Foto: Pixabay

Kićenje novogodišnje jelke je jedan od najradosnijih činova kojim se dočekuju novogodišnji i božićni praznici unutar porodičnog doma. Ipak, boja može značajno uticati na raspoloženje svih ukućana i energiju koja će dominirati u domu tokom praznika.

Pročitajte još: BEZ PARDONA: Pogledajte kako mama vučjaka tera svog mladunca na spavanje (VIDEO)

Prvo pravilo je da sa bojama nikada ne treba preterivati, bilo koje visine da je jelka. Takođe, ne treba je ni previše rano okititi, kako se njenog blještavila i sjaja ne bismo zasitili mnogo pre pravog novogodišnjeg duha.

U duhu naših običaja, razmislite o tome da bi jelku trebalo da postavite neposredno pred Novu godinu, kako bi ostala do Srpske Nove godine. U srpskoj tradiciji se veruje da svaki ukućanin, pa čak i gost, mora da stavi neki svoj ukras na jelku, kako bi se osećao prijatnije.

Pročitajte još: Kako biste vi reagovali? Porodica nije mogla da poveruje šta vidi na novogodišnjoj jelki? (FOTO)

Zelena boja

Ovu boju treba što više koristiti. Novogodišnja groznica može biti jako stresna i zato je važno da kućom dominira zelena, jer je to boja koja umiruje. Pored toga, odličan je kontrast dominantno crvenoj novogodišnjoj boji. Ukoliko ste se odlučili za zelenu jelku, to je dobar izbor, jer uz zelenu boju pristaje čak i mnoštvo raznobojnih ukrasa.

Bela boja

Prema feng šuji pravilima, ovo boja bez života, "boja bez boje", i nije preporučljivo da se koristi u ovakvim prilikama. U poslednje vreme se, međutim, pojavljuje sve više belih novogodišnjih jelki i ukrasnih grana, koje mogu biti podjednako ukusno okićene. Ako volite belu jeklu, trebalo bi da vodite računa o tome da ne mešate više od dve boje ukrasa.

Pročitajte još: NAJPOPULARNIJI ovogodišnji stil za uređenje kupatila (FOTO)

Crvena boja

Ova boja simbolizuje radost, sreću, uživanje, ali i duboku i strasnu ljubav. Veruje se da štiti od negativne energije i bez sumnje se može reći da je to boja koju, počev od garderobe Deda Mraza, pa do ukrasnih traka i lampica, najčešće možete videti pred novogodišnje praznike. Crvena boja ukrasa idealno se slaže uz zlatnu.

Pročitajte još: Volite JAKE BOJE, ali OVA GREŠKA u uređenju doma može da napravi HAOS

Plava boja

Ovo je boja duhovnosti, saosećajnosti i nežnosti. Povezuje se s duhovnošću, stalnošću i vernošću. Kao i zelena, i ona deluje smirujuće. Zato, ako se umesto za zelenu, opredelite za belu veštačku jelku, idealna boja ukrasa je upravo plava.

LJubičasta boja

Pročitajte još: OVO je najbolji način da UPROPASTITE dnevnu sobu! Poštujte PRAVILA i to se NEĆE DESITI

Ovo je boja koja simbolizuje vernost, istinitost, ljubav i patnju. To je, u isti mah, i boja visokog plemstva, pa jelka može zaista izgledati ekskluzivno ukoliko njom dominira ljubičasta boja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.