Oglas
· · Komentari: 0
RETROSPEKTIVA

DARIJA, IVANA, VERICA... One su žene kojima se "klanja" Srbija!

Žene koje su nesumnjivo obeležile 2020. godinu.

1609490438_pjimage.jpg
Foto: Tanjug
Oglas

Iza nas je ostala nimalo laka 2020. godina. Godina u kojoj smo prošli kroz brojne neočekivane situacije, izazove i teške trenutke. Ono što je snašlo celu planetu, ostavilo je neizbrisiv trag kako u ljudskoj istoriji, tako i u životu svakog pojedinca.

Pročitajte još: Italijani bi da se vakcinišu, ALI pod njihovim USLOVIMA

Ovo je godina koja nas je naučila da cenimo male stvari, da se držimo zajedno u kriznim situacijama i da budemo istinski zahvalni zdravstvenom sistemu naše zemlje, koji se stojički izborio sa svakom kriznom situacijom.

Nije svaka borba dobijena i rat još traje, ali pobeda se polako nazire.

Lica koja nikada nećete moći da zaboravite, lica koja su svakoga dana bila na tv ekranima i obaveštavala ljude o alarmantnim podacima, su lica ovih žena.

Darija Kisić Tepavčević

Foto: Tanjug

Darija Kisić Tepavčević srpski je lekar i specijalista epidemiologije, profesorka na Katedri epidemiologije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, bivša pomoćnica direktora za javno zdravlje i populacionu politiku Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut", a od nedavno i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Pročitajte još: ŠTITE SRCE, SPREČAVAJU PREVREMENO STARENJE: Evo zbog čega je dobro jesti ljubičaste namirnice

Rođena je u Sarajevu. Predstavljala je jednu od vodećih uloga u borbi protiv epidemija malih boginja 2017/18. i virusa korona 2020. godine u Srbiji.

Ivana Milošević

Foto: Tanjug

Doktorka Ivana Milošević je specijalista infektologije, gastroenterohepatolog, profesor u Beogradu.

Rođena je u Kraljevu, gde je završila osnovu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Pročitajte još: "Umrla nam je devojka 1993. godište...": Profesor Tiodorović jutros saopštio STRAŠNE VESTI

U Klinici za infektivne i tropske bolesti radi od 2000. godine. Magistritala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gde je završila i specijalizaciju iz infektologije i supspecijalizaciju iz gastroenterohepatologije.

Zamenik je direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS i načelnica Odeljenja za hepatitise. Bavi se dijagnostikom i lečenjem hroničnih bolesti jetre, posebno hroničnog hepatitisa B i C. Pored toga, radi na Medicinskom fakultetu kao docent na predmetu Infektivne bolesti.

Verica Jovanović

Foto: Tanjug / Slobodan Miljević

Doktorka Verica Jovanović, specijalista socijalne medicine, zaposlena je, na neodređeno vreme u Institutu za javno zdravlje Srbije Milan Jovanović Batut. Vršilac je dužnosti direktora Instituta i šef Kancelarije za skrining raka.

Pročitajte još: Koliko nam treba da se popnemo do četvrtog sprata? Vreme pokazuje ZDRAVLJE SRCA!

Rođena je u Kruševcu. Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1991. godine. Specijalizaciju iz socijalne medicine završila je na istom fakultetu 2001. godine, zatim kao stipendista Vlade Italije završila je master program "Menadžment u zdravstvenim ustanovama" u Rimu na Institutu Intituto Superiore di Sanita 2003. - Universita degli Studii La Sapienza.

One su nesumnjivo obeležile prethodnu godinu i svojim znanjem, umećem i sposobnošću doprinele da ova situacija sa korona virusom, prođe što je moguće bezbolnije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas