Oglas
· · Komentari: 0
STOPALA

Tri jednostavne vežbe koje olakšavaju BOL zbog ČUKLJEVA

Olakšajte sebi vežbanjem, i oslobodite se bola u stopalima.

1631473113_leg-1505033_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Čukljevi mogu biti jako nezgodni. Pored toga što sužavaju izbor obuće na onu koja je isključivo udobna, ali ne i lepa, nisu prijatni ni za oko, ali ni za telo.

Često izazivaju bolove koji mogu da poremete svakodnevni život.

Pročitajte još: Treneri savetuju kako da izračunate koliko VODE treba da popijete posle TRENINGA

Međutim, ukoliko niste u mogućnosti da ih hirurški odstranite, ne morate da se pomirite sa bolom, već možete olakšati sebi jednostavnim vežbama.

Pored vežbi, stopalima sa čukljevima i te kako prija slana kupka sa toplom vodom, ili hod po pesku.

Vežba sa lopticom

Ovo je vrlo jednostavna vežba, koja opušta i smiruje grčeve, pa je mogu raditi i oni koji nemaju bolove zbog čukljeva.

Na pod ispod stopala stavite tenisku ili neku drugu lopticu slične veličine, pa pomerajte stopala napred-nazad. Ponavljate vežbu tri do pet minuta sa svakim stopalom.

Foto: Piksabej

Vežba sa peškirom

I u ovom slučaju reč je o laganoj, ali veoma delotvornoj vežbi. Stavite peškir na pod ispred vas, pa ga hvatajte i vucite prema sebi samo nožnim prstima. Vežbu ponovite pet puta, sa kratkim pauzama.

Ovu vežbu možete raditi stojeći ili sedeći. Takođe, jačaće vam stopala, a i održaće vam prste fleksibilnim.

Vežba prebacivanja težine sa peta na prste

Za razliku od prethodne dve, ova vežba nije laka. Štaviše, može biti neprijatna, i pomalo bolna, ali je i te kako važna jer će mišići nožnih prstiju vremenom postati jači, kao i zglobovi.

Ova vežba izvodi se u stojećem položaju s blago savijenim kolenima. Prvo polako odvajajte pete od poda, dok težina tela ne bude samo na prstima. 

Radite ovu vežbu redovno, onoliko koliko vam prija, dok vas ne zaboli. Vremenom će vam biti sve lakše i lakše, i moći ćete je odraditi bez muke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas