Oglas
· · Komentari: 0

Princ Hari o detaljima povlačenja iz kraljevske porodice: "Bilo je zastrašujuće da moj brat viče na mene"

Princ Hari i Megan Markl dokumentarnim filmom izazvali su veliku pažnju sveta. Otkrili su detalje koje javnost do sada nije znala, a ispričali celu priču iz svog ugla. 

1671101634_profimedia-0744007570.jpg
foto: Profimedia
Oglas

Hari je u najnovijoj epizodi podelio šta se dogodilo kada se sastao sa kraljicom Elizabetom, tadašnjim princom Čarlsom i princom Vilijamom na samitu u Sandringemu kako bi razgovarali o odluci da se on i Megan povuku iz kraljevskog života.

Sastanak je sazvala pokojna kraljica Elizabeta nakon što su objavili da nameravaju da se povuku kao stariji članovi kraljevske porodice u januaru 2020.

- Poslao sam imejl trojici najviših privatnih sekretara rekavši 'hajde da se sastanemo i razgovaramo o ovome'“, Zato što je ono što se dešavalo, ono što se odigralo u javnosti bilo suludo. I taj sastanak je odbijen. Tek kada je Meg otišla i vratila se u Kanadu, tada je dogovoreno da će biti sastanak u Sandringemu sledećeg ponedeljka - objašnjava Hari, a Megan je nasavila.

Pročitajte još: Kejt Vinslet oborila rekord tokom snimanja: Tom Kruz više nije prvi

- Zamislite razgovor, okrugli sto o budućnosti vašeg života. Kada su ulozi ovoliki, a vi kao mama i žena, i meta u mnogo čemu, niste pozvani da sednete za sto.

Hari je zatim otkrio unutrašnje događaje svoje približno 90-minutne rasprave sa kraljicom Elizabetom, tadašnjim princom Čarlsom i princom Vilijamom na monarhovom seoskom imanju u Norfolku.

- Imam tako lepa sećanja na Sandringem, tamo smo provodili svaki Božić, a sada sam se vratio u sasvim drugačijim okolnostima. Ušao sam sa istim predlogom koji smo već javno dali, ali kada sam stigao tamo, dato mi je pet opcija. Odabrao sam opciju tri na sastanku. Pola unutra, pola van, imamo svoje poslove, ali i radimo u podršci kraljici - iskren je bio Hari, prenosi Pipl.

Uprkos tome, rekao je da je njegova odluka izazvala reakciju porodice koja nije bila kompromisna - i dovela do toga da je njegov brat Vilijam vikao na njega.

- Vrlo brzo je postalo jasno da taj cilj nije za diskusiju ili debatu. Bilo je zastrašujuće da moj brat vrišti i viče na mene i da moj otac govori stvari koje jednostavno nisu bile istinite, a moja baka je tiho sedela tu i nekako sve to shvatila. Morate shvatiti da iz perspektive porodice, posebno iz njene (kraljice Elizabete), postoje načini da se stvari reše i da je njen krajnji cilj odgovornost. To je bilo zaista teško - priča princ.

Pročitajte još: Princeza od Velsa kakvu ne viđamo često: Kejt Midlton u uskoj haljini, a na glavi tijara (FOTO)

Najteže mu je pao odnos sa bratom i mogući jaz koji nastaje:

- Najtužniji je bilo taj klin koji je napravljen između mene i mog brata, tako da je on sada na strani institucije. Deo toga razumem, tačno, to je njegovo nasleđe. Donekle jue u njemu već ukorenjeno da je deo njegove odgovornosti opstanak i nastavak ove institucije.

Ubrzo nakon samita u Sandringemu, kraljica Elizabeta je objavila retku i emotivnu izjavu:

- Danas je moja porodica imala veoma konstruktivne razgovore o budućnosti mog unuka i njegove porodice. Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo želju Harija i Megan da stvore novi život kao mlada porodica. Iako bismo više voleli da ostanu stalno zaposleni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da žive nezavisnijim životom kao porodica, a da pritom ostanu cenjen deo moje porodice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas