· · Komentari: 0
Zujalica

Novi "hjundai veloster N" sprinta do stotke za 5,6 sekundi

Automobil brz poput vetra zahvaljujući "NDCT" osmostepenoj transmisiji sa duplim kvačilom

hjundai-veloster-3.jpg
Foto:"Hjundai"

"Hjundai motor kompanija" je predstavila novi "veloster N" koji je opremljen poptuno novom osmostepenom "mokrom" transmisijom sa dvostrukim kvačilom ("NDCT"). "Hjundai" kaže da je razvio "NDCT" da bi izjednačio doživljaj vožnje sa manuelnim menjačem sa komforom automatske transmisije. Zahvaljujući novoj transmisiji "veloster N" ubrzava od nule do 100 kilometara na čas za 5,6 sekundi!

Pročitajte još: "Alfa Romeo" unapredio i najmoćnije verzije svojih top modela (Foto/Video)

Ovaj sistem značajno smanjuje i potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova u atmosferu.

Foto:"Hjundai"

Novi "veloster N" ima i unapređeni "infotejtment" sistem koji koristi najnapredniju verziju operativnog sistema koji ima i osmoinčni displej.

Na nizbrdici automobil sam aktivira kočenje motorom.

Zahvaljujući svim tim sistemima "veloster N" može da prepozna i "potpomogne" stil vožnje,Tako na primer, na nizbrdici automobil će sam aktivirati kočenje motorom da bi sprečio preopterećenje kočionih diskova, a ako vozač "nagazi gas" na nekoj pisti na primer, vozilo će "angažovati" sve rasloloživo što ima da bi izvuklo maksimalne performanse.

Pročitajte još: Da li znate koji je automobil zvanično najlepši na svetu?

"Veloster N" dolazi sa "Hjundai smart sense" bezbedonosnom tehnologijom koja između ostalog uključuje "sprečavanje frontalnog sudara", upozorenje vozaču kome opadne koncentracija, zadržavanje vozila u željenoj kolovoznoj traci, skreće pažnju na saobraćaj, vozila koja dolaze iz mrtvog ugla, iz puteva sa kojima se ukršta i slično...

Foto:"Hjundai"

"Veloster N" pod haubom ima 2.0 litarski benzinski turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem koji isporučuje 275 KS,

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.