Oglas
· · Komentari: 0
LUKSUZ

Nije rols-rojs, nije ferari, NAJSKUPLJI auto na svetu je...

Postoji tri primerka ovog vozila i kada ga neki vlasnik prodaje to je događaj!

1608735510_TRev.PNG
Foto: Youtube/ screenshot Jay Leno's Garage
Oglas

Postoji samo tri vozila Koenigsegg CCXR Trevita, ali jedan je uništen u kreš-testu. Cena ovog automobila iznosi 4.8 miliona dolara. Tačnije, prvo se uplati pola miliona dolara avans, a onda ostatak.

Pročitajte još: To su bila vremena: Lagano je JEZDIO sa nasmejanim vozačem, a svi su ga gledali otvorenih ustiju!

Istina, postoji i model "Jesko" koji je "neuporedivo" pristupačniji, ali vozilo sa dijamantskom oplatom dobija se, dakle, za skoro pet miliona dolara. Problem je što su ovo švedsko vozilo proizvodili od 2006. do 2010. godine, pa kupac mora da se zadovolji sa onim što pronađe.

Foto: Youtube/ screenshot  Jay Leno's Garage

U čemu je poenta ovog automobila?

Ručni rad i bezbednost

Svaki delić je ručno rađen. Ima dvoje  vrata i prilično je bezbedan. "Trevita" ima 1018KS, a ubrzanje od 0-200 km/h traje 8,75 sekundi. Zanimljivo je da je najveća brzina ovog vozila 402 km/h.

Pročitajte još: SVI su ga ŽELELI, a onaj ko ga je IMAO bio je KRALJ ASFALTA

Švedski proizvođač Koenigsegg Automotive AB je planirao da proizvede običan automobil za masovnu proizvodnju koji će prodavati na tržištu SAD. Bezbednostna pravila su u ovoj zemlji visoka i Šveđani su ispunili sva očekivanja. Fabrika je proizvela 49 vozila.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas