Oglas
· · Komentari: 0
NOVI MODEL

Po ugledu na filmove o Džejms Bondu, Aston Martin predstavio najsnažniji automobil do sada (FOTO)

Specijalno „Q“ odeljenje Aston Martina, zaduženo za posebne projekte, po ugledu na 007 filmove, predstavilo je unikatni model Victor koji je ujedno i do sada najsnažniji automobil ove prestižne britanske marke

1604353979_aston-martin.jpg
Foto: YouTube printscreen / Seen Through Glass
Oglas

Upravo je to „ime“ poslužilo kao inspiracija za specijalno odeljenje kompanije, zaduženo za posebne, vrlo često unikatne projekte namenjene VIP klijentima, kao i učešću na prestižnim takmičenjima „elegancije“, poznatim kao Concours d'Elegance.

Pročitajte još: SVI su ga ŽELELI, a onaj ko ga je IMAO bio je KRALJ ASFALTA

Za nedavno održan Concours of Elegance Hampton Court Palace, Aston Martin je predstavio unikatni model Victor – automobil inspirisan modelom Vantage iz '80-ih, koji objedinjuje elemente prestižnih One-77 i Vulcan, a ujedno je i do sada najsnažniji Aston Martin homologovan za redovan saobraćaj, prenosi "top speed".

Naime, iz 7,3-litarskog V12 motora, kojeg je preradio Cosworth, snaga je podignuta sa 750 na čak 850 „konja“, a pogonska jedinica je „uparena“ sa 6-stepenim manuelnim menjačem, što je u današnje vreme, naročito imajući u vidu snagu, prilično nesvakidašnje rešenje.

U Aston Martinu navode i da se zahvaljujući optimizaciji aerodinamičkih elemenata na karoseriji, pre svega prednjeg splitera, kao i difuzora vazduha pozadi, Victor može pohvaliti pritiskom na podlogu od nešto preko 280 kilograma pri brzini od 160 km/h.

Pročitajte još: Premijerno predstavljanje BMW Serije 4 Coupe (FOTO)

Ovaj unikatni primerak, prikazan na Hampton Court Palace naručen je od strane neimenovanog kolekcionara iz Belgije, a u kompaniji nisu želeli da saopšte ni iznos (definitivno sedmocifren!) koji je pomenuti kolekcionar platio da bi posedovao ovaj model.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas