Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Predlog za NEDELJNI desert: Raffaello čizkejk osvojiće sva vaša čula (VIDEO/RECEPT)

Kremasti čizkejk sa kokosom, lešnicima i čarobnom kuglicom...

1643842198_raffaello.png
Foto: InstagramScreenShot/biber_i_cokolada
Oglas

Nedelja je omiljeni porodični dan, dan kada svoj vreme posvećujemo svojim članovima porodice i dan kada je ručak uvek u znaku porodične sreće i radosti. Ulepšajte svojim ukućanima sutrašnji dan i neverovatnim slatkišem, neobičnim Raffaello čizkejkom...

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Sastojci za podlogu:

  • 200 grama mlevenog keksa
  • 50 grama mlevenih badema
  • 125 grama maslaca
  • 6 kašika mleka ili više

Sastojci za fil:

  • 350 mililitara mlečne slatke pavlake
  • 400 grama krem sira 
  • 120 grama šećera u prahu
  • 200 grama kvalitetne bele čokolade
  • 50 grama badem listića
  • 50 grama kokosovog brašna

Sastojci za naliv/preliv:

  • 150 grama kvalitetne bele čokolade
  • 75 mililitara mlečne slatke pavlake
  • Raffaello kuglice za dekoraciju

Priprema čizkejka:

Maslac otopiti na srednjoj temperaturi, malo prohladiti, dodati mleveni keks, bademe, sjediniti i sipati mleko dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje. Ne treba da bude previše čvrsta i mrvičasta, već mekša. Smesu utapkati prstima u kalup i odložiti u frižider dok pripremate fil.

Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)

Belu čokoladu otopiti na pari, ostaviti da se prohladi. Dobro ohlađenu mlečnu pavlaku umutiti, ali ne previše čvrsto. Ostaviti sa strane. U drugoj posudi kratko umutiti krem sir sa šećerom u prahu, dodati prohlađenu belu čokoladu, mutiti još malo i na kraju dodati badem listiće i kokosovo brašno. Izmešati, dodati umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjediniti, ručno ili mikserom kratko, na najmanjoj brzini. Rasporediti ravnomerno preko podloge od keksa i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Zatim pripremiti gornji sloj, naliv. Slatku pavlaku nasuti u šerpicu, staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi, ali ne sme da provri. Skinuti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu. Ostaviti da odstoji 1 minut, pa dobro izmešati, preliti preko fila i vratiti u frižider da se malo stegne, dekorisati i vratiti u frižider na nekoliko sati, a najbolje preko noći.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas