Oglas
· · Komentari: 0
MRŠAVLJENJE

Ispijanje ZELENOG čaja je ključno za mršavljenje! Evo i zbog čega

Ubrzava metabolizam i pomaže u gubitku kilograma zahvaljujući velikoj količini polifenola

1637484917_shutterstock_719690932.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Zeleni čaj je povezan sa nizom zdravstvenih prednosti. Ovaj napitak ubrzava metabolizam i pomaže u gubitku kilograma zahvaljujući velikoj količini polifenola, biljnog sastojka koji je povezan sa nizom zdravstvenih blagodati, poput ublažavanja upala i mršavljenja.

Pročitajte još: Da li prepoznajete PEVAČICU sa slike? 90-ih su momci ludeli za njom, a prvu pesmu je objavila kao srednjoškolka (FOTO/VIDEO)

Osim toga, zeleni čaj je bogat i antioksidansom epigalokatehin-3-galat, poznatiji kao EGCG. Antioksidansi štite ćelije i molekule od štete koju mogu uzrokovati slobodni radikali. Ova grupa sastojaka pojačava metaboličku aktivnost koja može spječiti nakupljanje kilograma, ali može i pomoći u održavanju težine. Ta komponenta može pojačati termogenezu - način na koji tijelo koristi energiju za grejanje pa može smanjiti apetit.

Pročitajte još: Sprečava BUĐ i utiče na VLAGU: Ova biljka se gaji LAKO, a veoma je KORISNA

Jedno je istraživanje čak otkrilo da je ekstrakt zelenog čaja povećao sagorevanje kalorija za 4 odsto. Treba napomenuti da zeleni čaj sadrži i kofein. Redovno konzumiranje zelenog čaja može poboljšati fizičke performanse zahvaljujući sposobnosti kofeina da pretvara masne kiseline iz tkiva u energiju.

Koliko zelenog čaja trebate piti?

Većina studija pokazala je da dve do pet šoljica zelenog čaja mogu imati izuzetno pozitivne učinke na zdravlje srca i smanjenje rizika od dijabetesa, a takođe mogu pomoći i u mršavljenju. Ipak, metabolizam nije isti kod svih.

Zbog velike količine antioksidansa i protuupalnih svojstava, zeleni čaj može biti koristan za ishranu, ali neće vas magično učiniti mršavima. Možete dodati i đumbir, ružmarin ili origano jer su i te namirnice izuzetno bogate antioksidansima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas