· · Komentari: 0

JELOVNIK AMAL KLUNI koji bi prijao svakoj ženi: Savršen balans zdravog i ukusnog (FOTO)

Amal Kluni ima sve – uspešnu karijeru, dvoje dece, Džordža, kuće na najlepšim mestima sveta, a pri tom izgleda fantastično. Da ne zaboravimo da važi i za ikonu stila 21. veka.

1645271275_pjimage--47-.jpg
Foto: Profimedia

Ima skladnu figuru, da sve što obuče na njoj postaje oličenje savršenstva. Neki će, doduše, reći da je previše mršava, ali holivudski srcelomac se ne žali. A na koju ishranu se Amal oslanja za savršen izgled, pročitajte u nastavku teksta.

Doručak

Lepa pravnica drži se svog gastronomskog rituala koji se sastoji od nekoliko obroka dnevno. No, ako ste mislili jutro počinje uz ceđenu pomorandžu i tost, prevarili ste se. To je doba dana kada je sto rezervisan za ekstremno zdrave namirnice, koje obezbeđuju dovoljno energije. Na primer, supa od morskih algi sa tvrdo kuvanim jajima. Supa, pa još od algi, to možda nije konvencionalan doručak, ali Amal očigledno pomaže, budući da se najčešće nađe na njenoj jutarnjoj trpezi.

Ručak

I ručak ima snažnu mediteransku crtu. Kako je nedavno rekla za „Vogue“, obično je ona ta koja šefuje u kuhinji, a majstor je za špagete sa mini-ćuftama od ćurećeg mesa i pileća prsa u sosu od limuna. Salata mora da bude vitaminska bomba, i uglavnom predstavlja miks svežeg sezonskog povrća.

Pročitajte još: Viktorija Bekam jede ISTI OBROK svaki dan već 25 godina: "Voleo bih da proba nešto drugačije", kaže Dejvid (FOTO)

Večera

Amal Kluni ne beži ni od ukusne večere, iako ne izgleda tako. Kada borave na jezeru Komo, na meniju su obično italijanski specijaliteti. Džordž se svojevremeno pohvalio da bi njegova supruga mogla da radi kao pica-majstor u najboljim tratorijama. Omiljena im je „margarita“ sa dodatkom rukole, a u repertoar uključe i ponešto iz kuhinje Libana, zemlje iz koje Amal vodi poreklo, kao i indijska i japanska jela.

Sama pravi vrhunske njoke i pesto sos, prste da poližeš! – otkriva slavni glumac.

Omiljene porodične grickalice su kokice, naročito dok uživaju u kućnom bioskopu. Amal ističe da je važno unositi i dosta tečnosti, pa pije najmanje dve litre obične vode tokom dana, a ponekad se osvežava uz koktel.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.