· · Komentari: 0
SAVETI

Ovo voće može da učini da NABACITE KILOGRAME više nego kada biste jeli slatkiše

Ovo voće se nikako ne preporučuje ukoliko želite da smršate

1674944014_272706_shutterstock-2130481820_f.jpg
Foto: Shutterstock

Voće u sebi sadrži puno vlakana i vitamina, a malo šećera. U stvari, morate znati koje voće je zdravo, a koje nije i sadrži veliku količinu šećera.

Banane

Više od 90% kalorija u bananama su ugljeni hidrati. Takođe, sadrže šećer. Što je banana zrelija, više šećera i kalorija sadrži. Da ne biste ujutru unosili mnogo šećera, bananu treba zameniti jabukom. Ako ponekad i dalje želite banane, onda je bolje izabrati nezrele, jer su manje štetne.

Grožđe

Čini se da je sitno grožđe apsolutno bezopasno i možete ga jesti puno. Ali, ako često jedete grožđe, onda možete dobiti višak kilograma. Pored toga, zloupotreba grožđa može dovesti do alergija i problema sa digestivnim traktom.

Mango

Mango je tako sladak zbog visokog sadržaja šećera. Jedan mango sadrži preko 70 kalorija i približno 13 grama šećera. Ako morate da pratite dijetu, bolje je zaboraviti na mango.

Kokosov orah

Kokosi su odavno prestali da budu delikatesa i sveprisutni su. U stvari, od njih je malo koristi. Kokosovi orasi su bogati kalorijama i mastima. Ako želite da ukrasite desert, a da ne oštetite svoju figuru, onda možete koristiti kivi umesto kokosa.

Citrusi

Sok od citrusa je prilično kiseo i može oštetiti vaše zube. Ako često jedete mandarine i pomorandže, onda će caklina vaših zuba početi da se stanji. Pored toga, karijes će postati čest problem.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.