Oglas
· · Komentari: 0

SAVRŠEN OBROK ZA MRŠAVLJENJE: Sadrži jako malo kalorija i može vam pomoći da se otarasite suvišnih kilograma

Zdravo i ukusno jelo koje treba da uvrstite u svoj jelovnik

1690485207_hrana-i-mrsavljenje.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mahunarke sadrže veoma važne hranljive materije koje vas mogu zaštititi od određenih zdravstvenih problema i pomoći vam da izgubite višak kilograma. Važno je znati da boranija ne sadrži holesterol, zbog čega je neizostavan deo zdrave ishrane.

Iako je našem telu potreban malo holesterola za zdrav rast ćelija, povišen holesterol može dovesti do masnih naslaga u arterijama. Ovo može smanjiti dotok krvi u srce i mozak i izazvati srčani ili moždani udar.

Jedna šolja sirovih boranija ima 2,7 g vlakana, dok kuvana boranija sadrži 4 g vlakana, od kojih su neka rastvorljiva. Ta rastvorljiva vlakna mogu pomoći u smanjenju LDL, ili takozvanog 'lošeg holesterola', i nivoa ukupnog holesterola. Takođe, mahune štite srce jer snižavaju krvni pritisak i smanjuju upale.

Američko udruženje za srce preporučuje do 1.500 mg soli dnevno za optimalno zdravlje srca, a boranija prirodno ima malo natrijuma – jedna šolja ima samo 6,6 mg. Previše soli u ishrani povećava krvni pritisak, što je povezano sa povećanim rizikom od srčanih bolesti i moždanog udara.

Pored toga, boranija je bogat izvor vitamina A, C i K, kao i folne kiseline, što je posebno važno za trudnice. Mnoga istraživanja su pokazala da obilje biljnih namirnica poput mahunarki može smanjiti rizik od gojaznosti, dijabetesa i srčanih oboljenja, prenosi Zadovojna.rs.

Boranija je namirnica koja je odličan saveznik u mršavljenju, s obzirom na to da jedna šoljica ovog svežeg povrća ima samo 31 kaloriju, praktično nema masti i samo 3,6 grama šećera, pa je odličan izbor za one koji žele da se otarase viška kilograma.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas