Oglas
· · Komentari: 0

3 SAVRŠENA SOSA ZA ŠPAGETE: Prave se bez kuvanja, idealni za vrele letnje dane (RECEPT)

Pri samoj pomisli da stojimo satima pored šporeta leti stvara nam nervozu, pa vam sada olakšavamo receptima za soseve za pastu

1691310527_shutterstock_135625958.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

PESTO

Svež ukus bosiljka vrhunac je ovog jednostavnog sosa.

Sastojci:

1 mali češanj češnjaka
1/2 žličice košer soli
2 žlice prženih pinjola
85 g svježeg lišća bosiljka
1/2 šolje parmezana
3/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Upotrebiti stranu kuvarskog noža da zgnječite češanj belog luka, dodajte soli. Prebacite ga u blender ili kuhinjski procesor s prženim pinjolima. Drobite dok se ne formira pasta. Zatim dodajte sveže listove bosiljka, miksajući dok se skrot ne usitne.

Dodajte parmezan i nastavite dok se sve ne sjedini i pretvori u pire.

Prebacite sve u činiju i polako dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje i začinite solju. Čuvajte pesto u hermetički zatvorenoj posudi, prekrivenoj tankim slojem ulja, do 2 dana.

KAPREZE

Pretvoriti Kapreze salatu u jelo od testenine je tako jednostavno. Sve što vam je potrebno je da pomešate svoje omiljene rezance s maslinovim uljem, belim lukom, čeri paradajzom, komadićima sira "burrata" ili "mozzarella" i svežim bosiljkom. 

Sastojci:

1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 tanko narezana češnja belog luka
1/2 kašičice krupne soli
1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
450 g kuvane i oceđene testenine (najbolje pene, fusili)
nekoliko čeri paradajza
450 g burate ili mocarela sira
Mali listići bosiljka

Priprema:

Pomešajte maslinovo ulje, beli luk, so i biber u velikoj činiji. Ubacite kuvanu i oceđenu testeninu. Iseckajte paradajz i sir pa i njega pospite po testenini. Ukrasite listićima bosiljka i dodajte još malo bibera.

KREMAST SOS SA DIMLJENIM LOSOSOM

Sosevi za testeninu zaista biti raznovrsni, a ovo je jedna od originlanijih ideja. Jednostavno pomešajte vruću testeninu po želji s crvenim lukom, krem sirom, svežim koprom i dimljenim lososom i letnja večera je spremna za onoliko koliko testenini treba da se skuva! Blagi krem sir savršeno će uravnotežiti slane, intenzivne ukuse kapara i lososa.

Sastojci:

340 g farfalla (testenina s leptir mašnom)
Krupna so i meveni biber
1 mali crveni luk, narezan na četvrtine i tanko narezan
55 g krem sira, izrezan na male komade
1/4 šolje svežeg kopra
110 g dimljenog lososa, iseckanog na komade veličine zalogaja

Priprema:

U al dente skuvanu testeninu dodajte krem sir, kopar i losos. Sve dobro promešajte i dodajte 1/2 šolju vode iz one vode u kojoj ste kuvali jesteninu kako bi se napravio redak sos koji oblaže farfale (sami procenite koliko je vode potrebno). Lagano začinite solju i biberom.

Prijatno!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas