Oglas
· · Komentari: 0

Baka Jelin specijalitet koji ćete pojesti u slast: Slana hrskava lepeza od tikvica i pavlake sa bešamel sosom - Jelo za svako doba dana (RECEPT/VIDEO)

Ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj

1692772324_bakalepeza.jpg
Foto: ATA images
Oglas

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za slanu hrskavu lepezu. Kombinacija ukusa će se dopasti svim generacijama, a idealno je jelo za svako doba dana.

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • so, ulje
  • 3 kasike kukuruznog brašna
  • 2 kašike pšeničnog brašna
  •  malo slatke paprike
  • 2 jaja
  • 1 puna kašika kisele pavlake

Priprema:

  1. Tikvicu očistiti (ako je bas mlada nije potrebno). Iseći na tanje listove. Svaki list iseći na trakice, ali ne do vrha.
  2. Umutiti jaja i pavlaku, a brašna izmešajte sa slatkom paprikom.
  3. Tikvicu koja sad ima trakice uvaljati u brašna, pa u jaja i pavlaku.
  4. Pržiti  u dubokom ulju i vaditi na papirne salvete i dole i odozgo pritisnuti i pokupiti višak masnoće.
  5. Bešamel sos: sipati u šerpu 30 ml ulja, pa dodati punu kasiku brašna i sitno seckan beli luk da sve lepo porumeni. Naliti mlekom, pa mešati da se zgusne i provri. Sos mora da bude malo ređi. Dodati mirođije ili peršunov list sitno seckan i mleveni biber. Služiti uz lepeza tikvice i uzivati u neopisivom ukusu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas