Oglas
· · Komentari: 0

EKLER TORTA: Lagana je i ukusna, a jednom kada je poslužite – tražiće se parče više! (RECEPT)

Poslužite je ohlađenu i uživajte u dezertu koji osvaja na prvi zalogaj.

1749454569_Screenshot--87-.png
Foto: Youtube / Printscreen / @Yummy.ExpertUK
Oglas

Ako ste u potrazi za osvežavajućim, laganim i kremastim dezertom, ekler torta je pravi izbor za vas. Ova torta spaja najbolje od čuvenih eklera – bogat krem, nežne kore i savršenu glazuru – ali u jednostavnijem i bržem izdanju.

Priprema je veoma laka, pa je idealna i za one koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji. Gotova je za tili čas, a rezultat je torta koja se topi u ustima.

Zahvaljujući svom osvežavajućem ukusu i laganoj teksturi, savršena je za tople letnje dane. 

Sastojci:

  • 150 g (1 šolja) praha za puding
  • 200 g šećera
  • 800 ml (4 šolje) mleka
  • 300 ml (1 1/2 šolje) slatke pavlake
  • 400 g keksa
  • 100 ml mleka (za umakanje keksa)

Za glazuru:

  • 200 g čokolade
  • 50 ml mleka

Priprema:

U jednu posudu sipajte puding prah, šećer i 400 ml mleka pa dobro izmešajte da nema grudvica. Zatim prespite u lonac i stavite na tihu do srednju vatru i dodajte još 400 ml mleka. Mešajte dok se ne zgusne, zatim sklonite sa vatre da se prohladi.

Za to vreme u jednu posudu sipajte slatku pavlaku i mikserom je miksujte dok se ne napravi zgusnuti sneg. Sneg dodajte u prethodno napravljenu kremu i mikserom sjedinite.
Pripremite keks i mleko. Jedan po jedan keks umačite u mleko tako da tek malo omekšaju, pa ih ređajte po dnu pleha. Preko prvog reda dodajte polovinu žute kreme. Složite još jedan red keksa, pa preko drugu polovinu kreme, pa ponovo red keksa, prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 1-2 sata.
Istopite čokoladu i dodajte joj 50 ml mleka, dobro umešajte i prelijte preko kolača.

(Glossy)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas