Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЕКЛЕР ТОРТА: Лагана је и укусна, а једном када је послужите – тражиће се парче више! (РЕЦЕПТ)

Послужите је охлађену и уживајте у дезерту који осваја на први залогај.

1749454569_Screenshot--87-.png
Фото: Yоутубе / Принтсцреен / @Yуммy.ЕxпертУК
Oglas

Ако сте у потрази за освежавајућим, лаганим и кремастим дезертом, еклер торта је прави избор за вас. Ова торта спаја најбоље од чувених еклера – богат крем, нежне коре и савршену глазуру – али у једноставнијем и бржем издању.

Припрема је веома лака, па је идеална и за оне који немају много искуства у кухињи. Готова је за тили час, а резултат је торта која се топи у устима.

Захваљујући свом освежавајућем укусу и лаганој текстури, савршена је за топле летње дане. 

Састојци:

  • 150 г (1 шоља) праха за пудинг
  • 200 г шећера
  • 800 мл (4 шоље) млека
  • 300 мл (1 1/2 шоље) слатке павлаке
  • 400 г кекса
  • 100 мл млека (за умакање кекса)

За глазуру:

  • 200 г чоколаде
  • 50 мл млека

Припрема:

У једну посуду сипајте пудинг прах, шећер и 400 мл млека па добро измешајте да нема грудвица. Затим преспите у лонац и ставите на тиху до средњу ватру и додајте још 400 мл млека. Мешајте док се не згусне, затим склоните са ватре да се прохлади.

За то време у једну посуду сипајте слатку павлаку и миксером је миксујте док се не направи згуснути снег. Снег додајте у претходно направљену крему и миксером сједините.
Припремите кекс и млеко. Један по један кекс умачите у млеко тако да тек мало омекшају, па их ређајте по дну плеха. Преко првог реда додајте половину жуте креме. Сложите још један ред кекса, па преко другу половину креме, па поново ред кекса, прекријте провидном фолијом и оставите у фрижидеру 1-2 сата.
Истопите чоколаду и додајте јој 50 мл млека, добро умешајте и прелијте преко колача.

(Глоссy)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas