Послужите је охлађену и уживајте у дезерту који осваја на први залогај.
Ако сте у потрази за освежавајућим, лаганим и кремастим дезертом, еклер торта је прави избор за вас. Ова торта спаја најбоље од чувених еклера – богат крем, нежне коре и савршену глазуру – али у једноставнијем и бржем издању.
Припрема је веома лака, па је идеална и за оне који немају много искуства у кухињи. Готова је за тили час, а резултат је торта која се топи у устима.
Захваљујући свом освежавајућем укусу и лаганој текстури, савршена је за топле летње дане.
Састојци:
- 150 г (1 шоља) праха за пудинг
- 200 г шећера
- 800 мл (4 шоље) млека
- 300 мл (1 1/2 шоље) слатке павлаке
- 400 г кекса
- 100 мл млека (за умакање кекса)
За глазуру:
- 200 г чоколаде
- 50 мл млека
Припрема:
У једну посуду сипајте пудинг прах, шећер и 400 мл млека па добро измешајте да нема грудвица. Затим преспите у лонац и ставите на тиху до средњу ватру и додајте још 400 мл млека. Мешајте док се не згусне, затим склоните са ватре да се прохлади.
За то време у једну посуду сипајте слатку павлаку и миксером је миксујте док се не направи згуснути снег. Снег додајте у претходно направљену крему и миксером сједините.
Припремите кекс и млеко. Један по један кекс умачите у млеко тако да тек мало омекшају, па их ређајте по дну плеха. Преко првог реда додајте половину жуте креме. Сложите још један ред кекса, па преко другу половину креме, па поново ред кекса, прекријте провидном фолијом и оставите у фрижидеру 1-2 сата.
Истопите чоколаду и додајте јој 50 мл млека, добро умешајте и прелијте преко колача.
(Глоссy)