Oglas
· · Komentari: 0
RECEPT

Ideja za ručak prema Bakinom receptu: PLJESKAVICE od tikvica i sira

Idealna ručak za vreo junski utorak

1656397465_pljeskavice.jpg
Foto: Youtube printscreen
Oglas

Ukoliko ne znate šta biste danas pripremili za ručak, stiže idealan recept iz bakine kuhinje, kojim ćete obradovati svoje najmilije.

Pročitajte još: Pravila za GRILOVANJE POVRĆA: Biće ukusnije i od mesa!

Potrebno je:

200 gr brašna
1 veća tikvica
1/2 praška za pecivo
150 gr sira
1 manja šargarepa
1 paprika
1 glavica crnog luka
malo granula belog luka
bibera, soli, suvog začina (po želji)
1 jaje ( po želji)
seckan peršunov list


Priprema:

Tikvicu  izrednati pa posoliti da odstoji pa iscediti. Dodati seckan luk,  izgnječen sir, izgrendanu šargarepu, seckanu papriku, beli luk, peršunov seckan  list peršuna.  Dodati 200 gr brašna sa praškom za pecivo, so, biber...Sve izjednačiti. 
Mogu se peći u rerni ili pržiti u tiganju. 

Pilav:

Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu na sitne kockice, dodati papriku pa ubaciti 50 gr pirinča opran. 

Sipati vodu da ogrezne Voda ide 3:1  pilav posoliti pobiberiti i krčkati oko 20 min. da ispari tečnost. Služiti toplo

BONUS:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas