Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Jednostavan recept za DIVNO PECIVO sa KAJMAKOM (FOTO/VIDEO)

Iako deluje komplikovano, ovo pecivo se zapravo lako priprema.

1629872410_123111.png
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Ovog jutra se u Bakinoj kuhinji sprema divno pecivo sa kajmakom po jednostavnom receptu.

Priprema ovog peciva je laka, i uspeće svima.

Pročitajte još: Doručak, užina, večera: Najbolja PITA sa TIKVICAMA do sad! (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

300 ml mleka
15 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
4 kašike maslinovog ulja 
550 gr brašna
3 kašike kajmaka
so

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer, i promešati. Kad kvasac nadođe, sipati ga u vanglicu, dodati ulje, malo brašna i posoliti. 

Kvascu dodavati brašno da se dobije mekše testo i  mesiti bar 5-6 min da se testo "naguta vazduha" i postane glatko da se ne lepi za prste. Potom pokriti da odstoji oko 30-40 minuta na sobnoj temperaturi.

Foto: Bakina kuhinja

Istresti na sto malo brašna, pa razmesiti testo. Izdvojiti 10 komada testa približno jednakih, malo ih obraditi u rukama i oblikovati loptu.  Pokriti lopte da odstoje 15 min.

Svaku loptu na stolu razviti što tanje, pa premazati kajmakom. Uviti u tanke rolnice, iseći po sredini, pa isplesti u pletenicu. Ređati pletenice u pleh, pa pokriti da narastu. 

Foto: Bakina kuhinja

Premazati mešavinom žumanceta i kašike maslinovog ulja. Po želji posuti semenke i morsku so. Peći na 220 stepeni oko 20-30 min. Kad pletenice budu gotove, pokriti ih krpom da se malo ohlade.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas