· · Коментара: 0
РУЧАК

Нешто ПОТПУНО другачије: САРМЕ са ШНИЦЛАМА и першуном (ФОТО)

Док не дочекамо кисели купус, који је главни састојак за сарме, пробајте сарме од свежег купуса и шницли.

1604571122_snic.jpg
Фото: А. М.

Не постоји који не воли сарме, као што не постоји човек кога сарме не асоцирају на хладне дане.

Прочитајте још: ТОПЕ се у устима, подсећају на БАКУ, а рецепт је ПРОВЕРЕН (ФОТО)

Састојци:

  • главица свежег купуса
  • шницла по особи
  • парче шунке са сланином
  • црни лук
  • струк першуна

Прочитајте још: ТРАДИЦИЈА: Зашто у недељу увече не би пробали КРОМПИР у ЧАКШИРАМА?

Припрема:

Кратко испржите свињске шницле које сте претходно очистили од масноће и исекли на величину до пет сантиметара. Када испржице шницлице, одложите их на тањир да се мало охладе.

Испржите црни лук са ситно исецканим перуном. Шунку са сланином исеците на танке листове мало мање од шницли.

Главицу купуса кратко скувајте, да омекне.

Главицу купуса очистите спољних листова, а онда исеците ножем корен и немојте га уклањати, јер ћете тако лакше користити листове. Дубљу шерпу напуните водом и чим проври убаците главицу купуса, а корен нека буде одозго. Кратко скувајте купус, тек да омекну листови. Извадите купус и чим се мало охлади спремни сте да правите сарме.

Прочитаје још: Рестована пилећа џигерица МЕКАНА као душа

Сочне и неодољиве Фото: А. М.

Припремите плех или плићу шерпу која може да се стави у рерну. На длан ставите лист купуса, па прво положите малу шницлу, па парче шунке и онда кашикицом сипајте фил. Умотајте сарму у пакетић и ставите у плех.

Прочитајте још: Доручкујте као на бечком двору: ЦАРСКЕ мрвице су КРАЉЕВСКО уживање! (ФОТО)

Сарме се у рерни купају око 45 минута, односно док не порумене. Покријте сарме алуминијумском фолијом да не загореле и осушиле се.

Сарме су најукусније када се једу са павлаком, а још су слађе када се подгреју.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.