Ovo morate da probate
Ovaj recept za čokoladni kolač koji su bukvalno topi u ustima se pravi u samo nekoliko koraka i sa samo nekoliko namirnica.
Kore:
- 180 g keksa po želji
- 70 g putera
Umešajte keks, pa dodajte puter. Sipajte smesu u kalup za pečenje pa pecite kolač na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj rermo oko 10 minuta.
Fil:
- 250 g čokolade
- 125 g pavlake za kuvanje
- 60 ml mleka
- 2 jaja
- 50 g putera
Staviti pavlaku za kuvanje na ringlu i zagrejati pa je preliti preko čokolade i putera. Dodati u nju jaja izmeđati ručnom mutilicom i sipati na već pečenu podlogu za tortu. Peći ceo kolač na 150 stepeni 20 - 30 minuta.
Izvadite tortu kada se ivice odvoje, a kada je kolač u ostalom delu i dalje malo tečniji. Kada se malo ohladi stavite kolač u frižider da odstoji najmanje 4 sata pre posluživanja.
Pogledajte u sledećem videou korak po korak recept:
Prijatno!