· · Komentari: 0
SAVETI

Podsećaju na kajzerice i vrlo su ukusni: Posni hlepčići bez belog braška (FOTO)

Možete ih korisiti uz ručak ili večeru, a možete napraviti ukusan sendvič za doručak.

1618129270_posni-hlebcici-bez-belog-brasna-velika-1150x599.jpg
Foto: Didi Kičen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 25 gr. kvasva
  • 250 ml. tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike ulja
  • 90 gr. ražanog brašna
  • 120 gr. polubelog brašna
  • 230 br. integralnog brašna
  • 2 kašike susama
  • 2 kašike lana

Pročitajte još: Ako nemate ideju za današnji ručak, PREDLAŽEMO: Posne pljeskavice sa pirinčem i ovsenim pahuljicama (FOTO/VIDEO)

Uputstvo za pripremu:

1. U vanglicu stavite vodu, kvasac, šećer i ulje, promešajte da se kvasac lepo istopi. Zatim dodajte ražano, polubelo brašno,susam i lan, sjedinite, sipajte so, pa malo po malo dodajte i integralno brašno. Mesite dok ne dobijete ovako lepu umešenu lopticu. Vanglicu stavite u kesu ili prekrite providnom folijom i ostavite oko 30 minuta na toplom da nadolazi.

Foto: Didi Kičen

2.  Kada je testo nadošlo, kao na slici. Premesite ga, stavite na radnu površinu, posutom integralnim brašnom. Podelite testo na 9 delova

Pročitajte još: Kako da uz pomoć KUPUSA i SODE dobijete kraljevsku boju jaja: Bez trunke hemije, rezultati su FANTASTIČNI (VIDEO)

Foto: Didi Kičen

3. Od svakog dela rukama oblikujte loptice, zatim malo pritisnite od gore i prstima malo pritisnite sa strane, da dobijete ovakav oblik. Od gore baš oštrim nožem, napravite 2 reza. Ostavite ih da odstoje 15 - 20 minuta, po želji pospite susamom, lanom... i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta u zavisnosti od rerne. Prijatno!

Foto: Didi Kičen

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.