· · Komentari: 0
slani rolat

Recept za GURMANSKI ROLAT SA SLANINOM: Gosti će se oduševiti

Priprema ovog rolata je jednostavna.

1619419813_Capture.PNG
Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Potrebno vam je: 300 gr. hamburške slanine isečene na lente, 10 crvenih paprika (ispečene, oguljene i dobro oceđene), 250 gr. feta sira, 150 krem sira, 1 kašika griza, 6 kolutova šunke. Fetu, krem sir i griz sjedinite. U pleh prvo poređajte slaninu, zatim paprike, pa fil i 3 koluta šunke.

Pročitajte još: Današnji predlog za ručak: Krompir šnicle sa tatar sosom i ribom (FOTO)

Preko šunke stavite paprike, pa drugu polovinu fila, pa opet šunku. Ponovo poređajte paprike i sve lepo zatvorite slaninicom (postaviću postupak u story, da vam olakšam pripremu). Pokrite pek papirom i ubacite u zagrejanu rernu na 200°. Pecite sat vremena. Izvadite pleh iz rerne, lagano prospite svu tečnost koju su pustile paprike, stavite preko pleha pek papir i lagano okrenite.

Pročitajte još: Gužvara sa mesom, ajvarom i sirom - odličan izbor za večeru (FOTO)

Vratite u pleh tako da donja strana bude gore. Vratite u rernu i pecite još 10 minuta na 220°. Ostavite da se ohladi, pa onda secite. Ovo je mera za pleh 22 cm. x 11 cm. Umesto šunke možete staviti kulen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.