Oglas
· · Komentari: 0

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA: Ukusan obrok za celu porodicu

Lazanje sa pečurkama su obrok za celu porodicu i prilagođene periodu posta.

1733660167_64404.jfif
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

  • 15 listova posne testenine za lazanje
  • 8 čenova belog luka, vrlo sitno naseckanih
  • 400 g šampinjona
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 2 praziluka, sitno iseckana
  • 1 manji crveni luk
  • 60 g brašna
  • 800 ml sojinog mleka
  • ½ kašičice muskatnog oraščića
  • 450 g posnog biljnog sira
  • 240 g posnog biljnog parmezana
  • so i mleveni crni biber po ukusu

 

Recept za posne lazanje sa pečurkama:

Za ove lazanje prodinstajte pečurke sa malo vode, belim lukom i origanom. Začinite solju i biberom. Na niskoj vatri sve dinstajte dok pečurke ne počnu da rumene i puštaju sok. Umešajte praziluk i dinstajte još par minuta. Posolite i dodajte još bibera, po potrebi. Ostavite na stranu.

Napravite posni bešamel sos tako što ćete u tiganju da prodinstate sa malo vode beli i crveni luk. Dodajte so i biber i dinstajte luk na srednjoj vatri dok ne postane mekan i providan. Dodajte brašno u tiganj, dobro promešajte i nastavite da pržite. Sipajte sojino mleko i dobro promešajte.

Dodajte muskatni orah u mleko. Pustite da sos proključa na srednjoj vatri. Nastavite sa kuvanjem i isključite šporet kada je sos dovoljno gust da prekrije poleđinu kašike. Po potrebi začinite sa još soli i bibera i isključite vatru.

Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Stavite jednu četvrtinu bešamel sosa u vatrostalnu posudu za lazanje, ravnomerno ga rasporedite. Položite pet komada testenine preko bešamela. Sipajte četvrtinu bešamel sosa preko testenine, a zatim trećinu mešavine pečuraka. Preko pečuraka pospite po trećinu biljnog parmezana i biljnog sira. Ponovite postupak dok ne istrošite sav materijal.

Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta. Skinite foliju i nastavite da pečete još 15 minuta. Ostavite lazanje da odstoje 10 minuta pre rezanja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne lazanje sa spanaćem i pečurkama.

(Stvar ukusa)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas