Oglas
· · Komentari: 0
SAVRŠEN UKUS

Recept za PICA SOS od belog luka koji će vas oduševiti! Preliv gotov za pet minuta

Ovaj recept za sos za picu je posebno zgodan kada pogledate u svoj ormar i shvatite da nemate konzervirane proizvode od paradajza ili nemate načina da napravite tradicionalni sos za picu

1654890326_______________________________________________________________________________0-460000000000998.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub
Oglas

Ovaj sos možete koristiti za picu, ali takođe pravi ukusan sos za štapiće hleba ili kore za picu. Takođe možete koristiti ovaj sos kao lažni Alfredo sos i dodati ga testenini. Ako to uradite, možete čak dodati povrće i meso kako biste to učinili potpunim obrokom. 

Sastojci

  • 2 kašike putera
  • 4 čena belog luka (mleveno)
  • 3 kašike višenamenskog brašna
  • 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice origana
  • 1 šolja mleka
  • 1/2 šolje parmezana

Pročitajte još: Napravite ČOKOLADNE KORPICE: Jestiva dekoracija koja će vas oduševiti (RECEPT/VIDEO)

Uputstva

Rastopite puter u malom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte beli luk, kuvajte 30 sekundi pre nego što umešajte brašno, biber, so i origano. Umutiti da se dobro sjedini.

Polako dodajte mleko, mutite dok se dobro ne sjedini. Povremeno nastavite da mutite dok se ne postigne željena gustoća.

Uklonite sa vatre, umešajte sir dok ne postane glatko. Koristite odmah ili poklopite i ohladite dok ne budete spremni za upotrebu.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas