· · Коментари: 0
ЈЕДНОСТАВНО И ЕФЕКТНО

Направите ЧОКОЛАДНЕ КОРПИЦЕ: Јестива декорација која ће вас одушевити (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Прављење чоколадних корпица је тако једноставно да чак и мало дете то може да уради ! Научите како да направите ове лепе корпице са вашом омиљеном чоколадом. То је забавна активност и за децу и за одрасле

1654606525_pjimage---2022-06-07T144835.276.jpg
Фото: Принтскрин/Пинтерест/Cupcake Project

Не можете да печете у чоколадним корпицама, али када научите како да направите чоколадне корпице, сигурно ћете наћи много различитих намирница као пуњење: 

  • путер од кикирикија
  • бомбоне
  • сладолед 
  • чоколадни мус
  • бобичасто воће и кајмак (или можда једноставно шлаг од јагода )
  • јестиво тесто за колаче

Састојци и опрема

Да бисте направили овај рецепт, требаће вам 170 г полуслатке чоколаде и 170 г беле чоколаде. Волим да користим обе врсте да створим пругасти и мермерни изглед.

Требаће вам силиконски улошци за колаче. Са њима је много лакше радити него са папирним јер можете лако одвојити чоколадну корпицу од силикона. Неки људи су рекли да су имали успеха са дебљим папирним чашама; Може да варира.

Прочитајте још: Убедљиво НАЈБОЉА САЛАТА уз печење или роштиљ! КОЛСЛОУ је прилог који ће вас распаметити (РЕЦЕПТ)

Четкица је такође неопходна - свака јефтина, мала четкица ће добро радити.

Поступак

Да бисте направили чоколадне корпице, отопите чоколаду. Затим обојите унутрашњост силиконских уложака за колаче отопљеном чоколадом.

Када је чоколада обојена по силиконским облогама, ставите их у фрижидер најмање 10 минута.

Затим поновите поступак и додајте други слој чоколаде. Што је чоколада на крају гушћа, чаше ће бити мање крхке и лакше ће се радити са њима.

Чоколадне шоље се могу чувати на собној температури баш као што бисте чували чоколадицу. Чувајте их у поклопљеном контејнеру (не мора да буде херметички затворен). Трајаће заиста дуго, више од месец дана.

У видео испод можете погледати цео поступак прављења чоколадних корпица.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.