Oglas
· · Komentari: 0

Spremite neobičnu SUVU MARINADU: Uz nju meso dobija potpuno drugačiji ukus

Znamo da priprema mesa bez odgovarajuće marinade nije baš najsjajnija

1678199987_shutterstock_520812865.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Marinada je najbolji put do ukusnog mesa. Nekada je priprema marinade dug proces, ali da li ste čuli za suvu marinadu?

Predstavlja mešavinu začina, a sprema se brzo i jednostavno. Najbolje je da kao i kod pripreme klasične marinade, meso neko vreme odstoji u smesi.

Prednost suve marinade je ta da ne može da se pokavri, možete da je pripremite unapred, odložite u teglicu i koristite prema potrebi.

Recept za suvu marinadu

Potrebni sastojci:

  • ½ šolje smeđeg šećera
  • ¼ šolje mlevene crvene paprike
  • 1 kašika bibera
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • 1 kašika crvenog luka u prahu
  • 1 kašičica kajenske paprike
  • 1 kašičica kumina

Sve sastojke dobro izmešajte, pa mešavinu utreljajte u meso i ostavite da stoji najmanje 30 minuta. Prijatno!

BONSU VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas