· · Komentari: 0

SULTANOVE SARME: Jednostavna i brza poslastica za sve ljubitelje slatkiša (RECEPT)

Slatkiš kojim ćete oduševiti svoje najmilije

1662463860_mikser.jpg
Foto: unsplash.com

Iako bi svako u prvom trenutku pomislio da je reč o slavnom obroku, ovoga puta radi se o jednostavnom i brzom receptu za slatkiš koji ćete obožavati.

Pročitajte još: Svi znaju kako Sneža Borjan izgleda, a KAKO KUVA? Pokazala šta sprema uz RECEPT za pripremu jela koje Srbi obožavaju (FOTO)

Potrebno: 

  • 100g kokosa
  • malo maslaca za podmazivanje pleh 
  • 1l mleka 
  • 120g brašna 
  • 100-120g šećera 
  • 3 kašike kakao praha, 
  • 1 vanilin šećer, 
  • 2 kašike gustina, 
  • 60g maslaca, 
  • 200ml slatke pavlake

Priprema:

Podmazani pleh sa puterom, pospite celom duižinom mlevenim kokosom. U malo mleka dodate brašno, kakao, šećer, vanilin šećer i gustin. Sve sjedinite. Ostatak mleka stavite da provri, pa u njega sipate sve što ste sjedinili uz stalno mešanje dok ne bude gotovo. U vreo fil dodate puter/margarin. 

Pročitajte još: "Umro bih, a ne bi znao čemu služi!" I glumica LIDIJA VUKIĆEVIĆ šokirana! Da li je ovo i vaše životno OTKROVENJE? (VIDEO)

Vreo fil sipate preko kokosa. Ostavite da se hladi prvo na sobnoj temperaturi pa u frizideru. Kada se ohladi, umutite slatku pavlaku, nafilujete, zatim sečete na trake, širine po želji, pa urolate. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.