Oglas
· · Komentari: 0

Tradicionalni ČEŠKI kolač: Recept za JULIŠKU pitu čija je PRIPREMA brza i jeftina (VIDEO)

Isprobajte slatkiš po češkoj recepturi

1663507047_ceski-kolac.png
Foto: Printscreen/ YouTube - LeAny
Oglas

Juliška ili julka pita je jeftin i ukusan kolač koji se tradicionalno sprema u Češkoj. Savršeno dopadljiv i lak za pripremu.

Sastojci za koru:

6 jaja
200gr šećera
1 vanilin šećer
100gr otopljene čokolade
80gr mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 paket lisnatog testa

Pročitajte još: KRMENADLE A LA RADOŠ: Sprema ih na poseban način (RECEPT)

Sastojci za fil:

600ml mleka
3 kašike brašna
3 kašike gustina
200gr šećera
1 vanilin šećer
250gr margarina

Priprema:

Lisnato testo razvaljati, izbockati viljuškom i peći 10ak minuta na 180*C.

Za biskvit: otopiti čokoladu na pari, razdvojiti žumanjce i belance. Belance umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Posebno mutiti žumance, dodati otopljenu čokoladu, orahe i brašno. Lagano umešati smesu s belancima.

Tako pripremljeno testo izliti u kalup u kojemu je jedna pečena kora lisnatog testa. Peći oko 20-30 minuta na istoj temperaturi, 180*C.

Za fil: U malo mleka pomešati brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Ostatak mleka staviti da provri. Kada provri, dodamo smesu i nastavimo da kuvamo dok se ne zgusne. U hladnu kremu dodati 250 gr.margarina. Kremu izliti na pečeni biskvit i poklopiti s drugom korom pečenog lisnatog testa.

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas