Oglas
· · Komentari: 0
PRIPREMA RIBE

UKUSNO, zdravo i brzo jelo: Pripremite brzo prženi LOSOS (RECEPT)

Ovo je odličan recept za brzu, ali ne manje ukusnu ribu

1674944633_260248_shutterstock-199904258_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sveža riba, minimum začina i vreme kuvanja - i jelo u restoranskom stilu biće na stolu. Evo kako pripremiti ribu, koja će ukrasiti ne samo svakodnevni, već i svečani sto.

Pročitajte još: PRIPREMA ZIMNICE: Napravite domaći AJVAR po ORIGINALNOM receptu

Sastojci su za 4 porcije:

  • Filet lososa - 4 komada od 150 grama
  • Maslinovo ulje - 20 mililitara
  • Pola kašičice soli
  • Mleveni biber - 1/3 kašičice

Priprema:

U ovom receptu možete koristiti bilo koju ribu iz porodice lososa: losos, chum losos, sockeie losos, coho losos - savršeni su kao svečano jelo. Za svakodnevnu opciju, povoljniji ružičasti losos će biti dobra alternativa. Takođe možete uzeti ne filete, već riblje odreske - od ovoga se ukus jela neće promeniti.

Pročitajte još: Ova NAMIRNICA najviše goji, a mnogima je NEIZOSTAVNI deo doručka: Najgore je ako se jede uz jutarnju kafu

I tako, brzo isperite ohlađenu ribu hladnom vodom od ostataka krljušti i obrišite papirnim ubrusima. Posolite i pobiberite komade ribe sa svih strana i ostavite da leži bukvalno 5 minuta. U gril tiganju zagrejte ulje i pržite ribu na jakoj vatri 3-4 minuta sa svake strane.

Pročitajte još: Pileće pljeskavice sa povrćem: Drugačije od onih na koje smo se navikli (RECEPT)

Gotovu ribu odmah prebacite na topli tanjir i dodajte omiljeni prilog. Odlično se slaže sa pirinčem sa povrćem, šparglama dinstanim na puteru ili salatom od povrća. Takođe je potrebno ribi poslužiti par kriški limuna - to će dati određeni polet celom jelu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas