Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

OBOŽAVAĆETE OVAJ RECEPT: Mekana, penasta, posna POGAČA IZ FRIŽIDERA (FOTO/VIDEO)

Došli ste umorni sa posla, a pogača vas čeka vruća! Evo kako brzo i lako da je pripremite i uživate u ručku sa porodicom!

1603618290_20201023_134818.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Da li ste nekad razmišljali da zamesite pogaču uveče, a ispečete je na brzaka kad dođete sa posla. Dok se vi raskomotite i podgrejete ručak, pogača se ispeče. Kako to izvesti evo jednog lepo recepta pogača iz frižidera.

Potrebno je:

  • 450 ml mlake vode
  • oko 600 do 650 gr brašna
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli

Pročitajte još: SVI JE VOLIMO, a evo kako se pravi čuvena KARAĐORĐEVA ŠNICLA (FOTO)

Priprema:

Kvasac potopite u malo mlake vode dodajte šećer i 2 kašičice brašna, zatim izmešati i neka odstoji da zapeni.

Foto: Privatna arhiva

Sipati kvasac u sud dodati ostatak vode 2 kašike ulja i postepeno brašno.

Pročitajte još: Doručak, užina ili večera: HRSKAVA PITA sa sirom i kulenom koja će vas oduševiti (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Dodati so i još brašna i sve vreme mešati rukama ili varjačom. Umesiti mekano testo da bude glatko.Tepsija neka bude veća da može da stane u frižider. Zatim premazati dobro maslinovim uljem i razvući u tepsuji obrađeno testo.

Pročitajte još: Poslastica BEZ ŠEĆERA: Recept za KOLAČ sa JABUKAMA (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Premazati ga malo uljem i uvući u jednu veću kesu. Dobro zatvoriti da nema vazduha i staviti u frižider. Najbolje zamesiti uveče.

Pročitajte još: Malo drugačije PALAČINKE: Ova ČETIRI FILA verovatno niste probali

Foto: Privatna arhiva

Sutradan izvaditi iz frižidera skinuti kesu preliti je sa malo ulja i rukama tj. prstima je izbosti sa sviIh strana.

Posuti semenkama kima i odmah staviti u vruću rernu. 

Pročitajte još: PRAVI DOMAĆINSKI RUČAK: Fantastičan kiseli kupus sa suvom kolenicom i slaninom (FOTO/VIDEO)

Peći na 190 stepeni C oko 35-40 min da bude rumena i lagana. Vruću pogaču prekriti krpama i ostaviti 15 min da odmori i omekne.


 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas