· · Komentari: 0
slatkiši

Malo drugačije PALAČINKE: Ova ČETIRI FILA verovatno niste probali

Uglavnom ih jedemo sa džemom, marmeladom, čokoladnim kremom i mlevenim keksom ili u nešto tradicionalnijoj varijanti - sa orasima i šećerom.

1603101483_bread-1851249_1280.jpg
Foto: Pixabay

Palačinke su omiljena poslastica većine - lako se i brzo pripremaju, jeftine su i izdašne, a mogu biti i slatke i slane i možete ih obogatiti najrazličitijim filovima i sastojcima.

Ako želite da ukućane ili goste iznenadite nečim novim i ukusnijim, isprobajte neki od ova četiri fila koji su jednostavni, a super su ukusni i drugačiji od onoga čine inače punite palačinke!

Pročitajte još: 10 LEGALNIH namirnica koje mogu izazvati HALUCINACIJE

1. Karamelizovani fil sa bananom

Potrebni sastojci (količine sastojaka su proizvoljne u zavisnosti od toga kakav ukus i količinu želite) : krem sir, pavlaka, šećer u prahu, banane, šećer, maslac, cimet

Priprema: U posudi pomešajte krem siru i pavlaku, a potom dodajte šećer u prahu. Na tiganju otopite puter na umerenoj vatri, pa mu dodajte šećer i cimet i mešajte ih dok ne počnu da se karamelizuju. Potom dodajte banane iseckane na kolutiće lagano ih mešajući sa ostatkom smese tokom 2-3 godine. Kada se spoje sa ostatkom smese - vaš fil je gotov!

Foto: Pixabay

2. Tiramisu fil

Potrebni sastojci: maskarpone sir, šećer u prahu, rendana čokolada za kuvanje, malo skuvane instant kafe

Priprema: Pomešajte sve sastojke u glatku smesu

3. Fil sa šumskim voćem

Potrebni sastojci: krem sir, slatka pavlaka, šećer u prahu, bilo šta od šumskog voća (jagode, maline, kupine, borovnice, ili čak mešavina istog...)

Pročitajte još: Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)

Priprema: Pomešajte krem sir, šećer u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovo sve mešajte dok ne postane glatko. Dodajte šumsko voće.

4. Osvežavajući fil

Potrebni sastojci: Grčki jogurt, med, limunov sok

Priprema: Pomešajte sve sastojke u kompaktnu smesu

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.