Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Da li i vi ovo radite kada spremate TESTENINU? Šta je tačno, a šta nije?

Testeninu mnogi obožavaju i često se nalazi na dnevnom meniju.

1630054474_noodles-4851996_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Svako od nas ima određene navike prilikom pripremanja testenine. U neke smo toliko uvereni da ih primenjujemo svaki put kada spremamo makarone ili špagete. Međutim, šta je prema rečima kuvara tačno, a šta nije.

Kako se sprema ukusna testenina?

Dodavanje ulja u ključalu vodu sprečava lepljenje?

Netačno. Ulje bi moglo da spreči penušanje vode, ali neće da spreči da se se testenina zalepi. Da bi makarone ili špagete bile odvojene, uverite se da voda brzo ključa, povremeno promešajte testeninu dok se kuva i pomešajte je sa sosom odmah nakon što je procedite..

Pročitajte još: NE ŽELITE DA SE LETO ZAVRŠI? U Hurgadi i Dubaiju je leto tokom CELE godine

Trebalo bi da isperite testeninu nakon što ste je procedili?

Netačno. Želite da vaša testenina bude blago skrobasta (to jest, lepljiva i ukusna), tako da sos ostane zalepljen za svaki rezanci i efikasno ga premaže. Ispiranje će vam ostaviti manje ukusne testenine i vodenastu teksturu.

Vrelu vodu uvek treba posoliti?

Istina. Testenine će biti blage ako se kuvaju bez soli. Dodajte najmanje 1 kašiku po kilogramu testenine u vrelu vodu.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas