Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Evo kako da se rashladite bez klima uređaja

U talasu vrućina, sve je teže pronaći prave načine da pobedite vrućinu, posebno ako niste ljubitelj klima uređaja

1625338337_ventilator.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Mnogi su osetljivi na klima uređaje, ali  bez obzira na razloge zbog kojih je nemate u domu, morate se rashladiti, a najgorenajmučnije je tokom vrelih noći.

Pročitajte još: Na njemu se nalazi čak 320 različitih BAKTERIJA: Koliko često treba dezinfikovati DALJINSKI?

Boce sa zaleđenom vodom

Zaledite flašu vode (od 2 litre), pa je zaleđenu stavite u jastučnicu ili zamotajte u peškir, pa je prislonite na prsa kao da ste zagrlili medvedića. Rashladićete celo telo. Takođe, možete zalediti plastičnu bocu napunjenu 3/4 sa vodom. Kada krenete na spavanje, izvadite iz zamrzivača, napunite ostatak boce sa ledenom vodom i ponesite bocu sa sobom u krevet. Ogradite se ovim bocama umotanim u peškire i imaćete miran san. Pored toga možete staviti i zaleđene boce sa vodom ispred ventilatora da biste dobili improvizovani klima uređaj.

Bizarni trik za dugu kosu


Oni, koji imaju problema sa dugom kosom i vrućinama možda će u očaju pristati i na ovaj trik. Ispletite francusku pletenicu, ali na dnu je opustite malo (ne zatežite kao inače). Na to mesto ugurajte kockice leda, pa zavrnite, ugurajte i pričvrstite kraj pletenice da drži kockice da ne ispadnu.

 

Preko dana najbolje da držite kuću u zamračenu. Na taj način ćete sigurno već naveče lakše rashladiti kuću i obezbediti miran san

Britanski trik iz Indije

Kada su Britanci opsedali Indiju nisu nikako mogli da se naviknu na vrućinu. Dosetili su se da umoče pamučne zastore u vodu i okače ih na prozore. Ovo deluje samo kada naiđe noć sa povetarcem, koji pomera zastore i oni rashlađuju sobu.

Bambus

Za vreme velikih vrućina izbacite tepihe ili ih zamenite prostirkama od bambusa, koje su mnogo rashladnije. Uz to držite i mokre peškire u frižideru za trenutno rashladiti.

Ventilator

Kada je vani hladnije nego u kući stavite ventilator na prozor da brže “unesete” hladniji vazduh u sobu. Noću ćete lakše zaspati, posebno, ako ste krevet spustili niže ili napravili ležaj na podu.

Pročitajte još: FENG SHUI saveti za uređenje KUHINJE: Mesto šporeta pažljivo birajte

Kupke

Hladne kupke mogu da pobede talas vrućine, a u njih možete dodati i koju kockicu leda. Kako da se najbolje rashladite kupkom pročitajte u tekstu Rashladna letnja kupka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas